Baby songsang

Sedih...td jmpe pakar..scan dr kte baby songsang..skrg dh 35 minggu 3 hri..sdgkn mse 34 minggu elok kt bwah..dr bg trikh ceazer 30 jun ni sbb 37 minggu 3 hri..tp sblm tu 29hb dr akan scan lg cek..sma ada baby dh msuk laluan atau blm..klo dah..ada rzeki bkh brslin normal..anak first normal 39 minggu..kdua ni x tau lgi..doakan sye ye..ade tips x nk bg baby pusing..dr x bg pi mgurut mne2..

1 Balas

Sy pernah jd mcm sis.. Masa tu 36week.. Baby songsang.. Kpala btol2 kt ats.. Lpas tu sy google ada bca tips dia.. Ambil ice pack letak bahagian yg songsang .. Mcm sy kpala baby kt ats.. So sy ltak bahagian situ. Lpstu ambil 1 botol isi air suam2, letak bahagian bawah perut smbil bukak surah2 ke lagu ke bahagian bawah perut juga..sebab apa? Sy baca baby akan cari tmpt yg warm..mse tu sy mmg rasa pergerakan baby sy pusing, kt ats tu ice, sjuk die xsuka la kot 😆🤭Inshaallah Niat dan pujuk baby.. Inshaallah baby dengar ckap.. Dgn kuasa allah, esoknya sy scan kpala baby dh ke bawah.. Sy trkelu, bsyukur sgt.. Tp sy xde rzeki utk bsalin normal lpas tu, sy czer.. Cuba la sis.. Inshaallah mana tau serasi cara tu. 😊

3y ago

alahai sygnye ..xpe insyallah yg kdua ni blh normal..sbnrnye bukan ape..klo normal pnjgaan brpantang lbih mudh..