Baby songsang

Ada x yg ada pengalaman baby songsang dekat2 nk bersalin. Sy skrg 37mggu, sepatutnya 7/1 ni plan induce. Doktor mmg dh bg date bersalin 38mggu. 2mggu lps cek up kedudukan baby dh ok kt bawah, tp td cek last sblm warded baby breach(songsang). Doc xnk buat ecv sbb sy ada gdm, so doc plan czer 13/1. Agak2 dlm tempoh seminggu ni ada kebarangkalian x baby pusing smula ?... Ada x yg pnh alami mcm ni...

2 Balas

Sy skrg 35 mgu. Da bbrp kali check up..baby breech. 21hb ni kna jmpa dktr semula. If still breech...23hb kna admit..24hb czer. Means bersalin at 37 weeks++ Coz dktr kata kebarangkalian utk dia pusing 50-50. Tambhan perut sy selalu mengeras.

😯...