sedih yg teramat

sedih sngt bila mnghrp utk hamil tpi blum ada rezeki , sayu jer pndg muka suami..bila baca experience para mommies rasa jeles sngt...bila la dpt rasa mcm tuu??? #sekadarberkongsi#pejuanggarisandua #seriusnanya

13 Balas

cuba ubah cara pemikiran tu, daripada jelez, kita happy dan doakan yg baik2 untuk orang lain.. doa yg baik akan berbalik pada kita.. dan bila kita happy, tak stress, benda ni pun membantu hormon untuk stabil.. sementara tak ada anak lagi, enjoy masa berdua dgn suami, travel ke, masuk kelas tambah ilmu sama2 ke.. jaga kesihatan diri jugak, amalkan gaya pemakanan sihat dan seimbang, bersenam dan dapatkan berat yg ideal, kalau suami merokok, usaha sungguh2 untuk stop, semua ni membantu juga.. semoga Allah beri rezeki zuriat pada puan dan suami di waktu terbaik untuk kalian berdua.. p/s: saya dulu ttc lebih 5 tahun..

2y ago

maaf kalau ayat saya buat awak salah paham.. cuma bila jelez, sedikit sebanyak kita akan ada rasa yg negatif, dari segi stress ke, down ke, itu maksud saya.. benda ni akan kacau hormon dan buat susah nak lekat jugak.. saya sekadar berkongsi pengalaman ttc.. semoga Allah beri rezeki anak pada waktu yg terbaik buat awak dan suami..