GENDER BABY👦or👧

Sedih sngat ary ne...tdi doktor scan, n kata baby girls, alhamdulillah, sy x kisah pun lelaki or pempuan.... tp y sedihnya, suami mharapkan anak pertama kami adalah lelaki, bila dia usap perut sy, msty dia cakap "baby boy papa jgan nakal²...papa g kerja, baby jaga mama eh"....tdi ckp kat suami, ne kak yong, bkn abg long...trus lain muka suami, wlaupun suami ckp dia x kisah lelaki or pmpuan, tp air muka dia lain sgat... Serius menyesal, sbb bgtahu gender baby tdi... #maaf, sy skadar bkongsi perasaan

35 Balas

Bagitau suami Allah dah tentukan jantina bayi melalui kromosom lelaki. Form 3 pun dah ada diajar tentang ni sis. Isteri hanya menumpangkan janin dlm kandungan,jantina bayi pula mengikut kromosom suami. Kalau kuat kromosom Y dr suami maka dpt la bayi lelaki. Kalau XX memang baby girl la yg dpt. Mcm saya dua2 anak perempuan. Saya dan suami tak kisah asalkan bayi cukup sifat,sihat dan tak cacat tu pun dh bersyukur sangat. Jgn terlalu stres sis,baby blh rasa kesedihan sis tu. Nanti baby pun ikut stres