Baby meninggal

Sedih rasanya dengar saudara dah tinggal tunggu hari je baby dalam perut di sahkan meninggal...dah nak masuk 8 bulan...tak tau lah kita yg dengar pun sedih sangat...mngkin belum riski dy je...lg kasian dah pgi hospital 2 tunggu bilik tak dapat lg...dah dapat bilik suruh balik doc ckap dtang balik 1 mnggu bersalin normal nak kluarkan tu baby. #ada sesiapa yg tahu mcam mna prosedure untuk baby yg meninggal dalam perut??#bantusharing

2 Balas

Sy mngandung sama dgn adik ipar tahun lepas, usia bby kami hmpir sama, due pun bulan yg sama, tapi ditakdirkan genap usia kndungan kami 28mggu ank dia mnggal dlm perut, dpt tau hari kedua bila gerakan makin lemah, bila scan kt hspital dh xde heartbeat.. sedih sgguh sbb kndungan sy pun 28mggu sama dgn dia.. doc suruh blik rumh dan bagi tempoh 2mggu utk baby keluar sndiri, hari2 menangis adik ipar sy menunggu bby keluar sndiri, hari2 usap perut mgharapkan ade keajaiban brlaku.. sedih sgt..lepas 2mggu tu msih xkeluar, doc bagi smggu lagi utk tggu.. syukur bby keluar jugak wlupun dlm keadaan dh lebam, dan depa ke spital, doc nak mntk izin bedah cri punca kenapa mnggal dlm perut, tapi adik sy xnak.. jadi punca dia mnggal dlm stakat yg doc tahu, kemungkinn talipust dia terbelit cmtulah,mgkin lemas.. adik ipar sy aktif orgnya, mgkin xperasan bila anak gerak slow seharian..so lmbat ke spital.. skrg alhmdullh dia bakal brsalin bulan 10 ni, bby sehat dlm perut, katanya kena bngkit dari kesedihan dan teruskan kehidupan..😍

alhmdulillah ipar awak dah naj bersalin sis semoga di permudah semuanya...saudra saya tu ada previa placenta...uri dy tercabut tu yg buat baby dy mninggl...tunggu hari baby tu kluar la semoga cepar kluar tk sanggup tengok hari2, menangis ingt ank dy dlm perut dah tk ada... ckap pasal terbelit tali pusat ank saya lhir terbelit tli pusat nya sendiri...tngn dy sampai lebam...bersyukur sangt dy boleh berjuang kluar sya thn sakit 18 jm lbh sebab baby stuck buka 7 tk nak tmbh lg...skrng dah umur 1 bulan 20 hari...tngan dy alhmdulillah normal jga meski sempat takut lebam tk boleh geraj masa lhir