doakan kandungan sy xde ape2 dan selamat.. sy preegy dlm 6weeks, tp tibe2 td turun darah..

13 Balas

pengalaman sy..pregnant 2kali bleeding..1st preg bertahan hgga dkt 4bln shj..xde rezeki..kali ke2 preg pon bleeding, mmg betoi2 jga..pegi jumpa doc, admit wad semualah..doc bg mkn ubt kuatkan rahim..Alhamdullillah kali kedua Allah lindungi baby sy smpai sy selamat lahirkan dia..skrg dh 6thun dah baby tu..😊 preg kali ke3 & ke4 Alhamdullillah xde dah mslh bleeding..so sis, better jumpa doc lah..nnt dorang akn bg ubt kuatkan rahim..kdg2 rahim kt lemah..sy doakan dipermudahkan segala urusan utk sis & baby ya 😊

better klo bleding dah lbh dr 2 ke 3 hr baik mom g rujuk dokter, mcm sya tu hr masa 6 w kluar darah tp sikit2 slama 4 ke 5 pergi klinik dokter trus bg injection tuk seminggu sekali selama 1 bln tuk kuatkan rahim..

turun darah x mesti gugur..sye merasa masa ank sulung ada darah kandungan 6w..pegi hosp scan x nmpk janin hanya kantung kosong..12w bru nmpk janin besar buah limau nipis

kkdg yang turun darah tu spotting menunjukkan yg hormon awak sdg sesuaikan diri dengan badan awak, insyallah semoga semuanya dipermudahkan dan selamat 😊 amin

sy pun 5minggu adaa keluar darah.. tapi sikit normal ke tu.. tapi tkda rasa sakit.. nak pegi hospital juga ke

P hospital, emergency.. Apa2 bleeding mst ambil serius.. Nt doc bg ubt kuat rahim.. Semoga baby selamat.

Bykkn berehat.. jgn buat keje berat.. baring jek klo boleh.. klo darah byk turun pergi emergency terus

sya pernah jgak sis tumpah darah masa tu kandungan sya 12week... alhamdulillah baby ok skrg 26 week...

semoga x de ape2 sis.. doa yg baek2 je☺️

byk kn rehat sis, jgn buat kerja berat2