Salam nk tnye..perlu makan lagi ke asid folic klu dlm kantung xde janin?lupe nk tnye doktor

8 Balas

Boleh teruskan makan sebagai persediaan untuk mengandung semula. Tapi kalau xde plan nk memgandung dalam masa terdekat xmakan pun xpe. Boleh makan semula bila sis da rasa ready nk mengandung semula.

dalam kantung tak ada baby atau tak nampak lagi sebab masih awal? kalau tak nampak lagi sebab masih awal, tetap kena makan, sebab asid folik penting untuk pembentukan tulang belakang..

2y ago

memang xde baby..tdy pegy hspital scan alik bawah..dktor bagy tarikh laen tuk dtg blik nk tgk kntung kluar ke tak..klau x kluar dye bgy tarikh laen tuk operate cuci kntung tu la..

Saya teruskan makan walaupun dah keguguran. Sebab saya memang nak sangat prgnant..Alhamdulillah 4 bulan lepas gugur saya mengandung lagi sekali sekarang tgh tunggu hari.

Nak makan pun tak salah sis preparation untuk next pregnancy. Tapi macam saya gugur sebelum ni terus stop makan acid folic. Bila pregnant semula baru makan balik 😄

Perlu. Ianya persiapan utk kehamilan yg seterusnya.

mkn ja sis.. xda masalah tu..

Terus kan saja sis,,

Just continue sis