Baru tahu apa rasanya...

Sebelum2 ni ramai nampak ibu2 post kt sini,org ckp perut tak nampak..perut kecik walhal masih awal kan...saya pun alami tp sye bole terima lagi la sbb time tu mmg awal lg..bru masuk 3 bulan... Tp lepas masuk 5 bulan ni,ramai tnye "kenapa tak nampak"... "ehh tak nampak eh perutnya"... "Siyes la dah 5 bulan? Mana perutnya??" Sumpah saya koyak ! 😂 Dan paling sye geram bila dia tnye mcm ni.. "5 bulan dah? Ye ke ni? Tak nampak pun perutnya..betul2 ngandung ke tak ni...hahaha" Rasa mcm nak tampar mulut yg bertanya tu... Pada saya, 5 bulan masih awal dan saya juga jenis yg pakai baju labuh2,oversize.. Bila ditanya2 dan dipersoalkan sebegini.. saya rasa mcm nk tunjuk je perut ni sbnrnye dah besar cuma saya nyorokkan sbb 1,aurat.. kedua saya malu,bentuk tubuh badan kita kan... Hishhh geraummmm !! 😾😾😾 #sekadarluahan #terusselalusehatdankuat #firstbaby

47 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

bestnyerr perut kecik je. saya pula perut besar.. masa mgandung 3 bulan mak mentua tegur besar perut mcm ngndung kembar jer, pdhal tak kembar pun.. ni dah masuk 9bulan, ambik ko perut tertonjol besar gtuu, pakai apepun tetap perut nmpak besar. malu bile semua org tegur besar nye perut smpai2 ibu2 kat kkia pun tegur tggu hari ke. malu gak. 😅 saya org nye kecik je, tapi perut besar. tapi takpe la asalkn sye dan bby sihat dn slamat brsalin nnti😊

Baca lagi
TapFluencer

Hi mommy. Mulut orang memang tak boleh nak tutup hehe. Pengalaman saya pun masa 5 bulan hamil tak nampak sangat walhal saya pakai blouse dan tak baggy sangat pun. Memang ada yang cakap tak nampak macam pregnant. Tapi its okay buat tak tahu je. Cakap je aurat kenapa nak kena melekap ke baju tu 😅 Kita tak selesa orang dok tengok pun masalah juga kan. Moga dipermudahkan urusan ya. As long nurse cakap baby sihat masa check up okay je ☺️

Baca lagi

Okay apa perut kecik. takde la perut merekah sgt, senang nak duduk cangkung, nak drive takdela perut berlaga dgn stereng, dan yg paling penting, senang nak cukur private part. Sy dulu pregnant, kdg segan nak tunjuk perut kt org eventho perut takdela besar mana.. kalau ada org ckp perut kecik perut kecik alaaa abaikan je, biasa la tu anggap je mcm diorg saja nak usik2 gitu.. jawap jee, aah perut kecik tp baby alhamdulillah sihatt aktif..

Baca lagi
TapFluencer

Saya pun kena masa 7 bulan 🤣 Macam sis jgk laa saya memang pakai baju loose² sebab tk nak terbentuk sangat perut tu, sekali ada makcik tanya dah berapa bulan, kita jawablaa baru masuk 7 bulan. Dia jawab balik yeke tak nampak pun perut tu.. Sabo jelahh geram rasa nak tunjuk perut ni. Sekarang dah masuk 8 bulan ok laa perut dah memang nampak sangat ngandung 😂 Apa² pun yang penting mommy dengan baby sihat je ☺️

Baca lagi

kalo sya , org ckp perut kecik lg rasa bangga 😂 ni ank ketiga baru2 bersalin , post masuk hosp pun org igt sakit smpi ramai tya sakit apa.. last2 bgtau sakit nak beranak , semua heran.. ramai tya bila masa sya mengandung sbb x prnh nmpk perut pun.. 😆 pdhal masa mengandung hri tue , sempat bertandang ke ruma2 saudara sbb kenduri dan majlis kawin.. xda yg perasan sya mengandung 😌~

Baca lagi

betul sis ...sdngkn tuan badan sndiri xlarat da nak bwa perut lepas tu nak tngok kaki pun da xnmpk lps tu orng² boleh cakap keciknya 6 bln😆bg cya lr perut cya 6 bln da cukup besar ni tpi orng² nmpk kcil....tiap jumpa orng msty d tnya da brpa bln keciknya ku berikan senyum yg iklas je🤣xpe yg penting baby kita sihat dn membesar dngn baik.....bg durng senyuman saja....

Baca lagi

sy yg 7 bln ni pon org dk ckp kecik xnmpk. bila org tu tnya yg 1st bersalin brpe beratnya. bila sy jwb 3.11kg,terkejut. sbb dia bdan besar,perut besar,baby lahir semua bwh 3kg. so pedulikan je. org yg bdan besar,lapisan lemak dia tebal skit. kita yg kurus ni,mna ada lemak. takat kulit dgn lapisan skit2 je😅 janji anak kita sihat sempurna ya

Baca lagi

Buat apa nak tayang baby bump..sedangkan itu kan aurat.. Selagi boleh tutup kita jaga elok², melainkan mmg dah takboleh nak sorok.. Bertabah lah sis ya, biasalah mulut manusia.. Dorang ingat dorang je betul.. Kita tak mengandung kena perli mengandung pun kena perli.. Biasa lah tu.. Abaikan je mulut netijen tu.. Asalkan baby kita sihat syukur Alhamdulillah ☺️

Baca lagi

knp nk kena marah? biarkan jee. kalau orang tu toxic abaikan tkpyh layan. buat mental kita sendiri koyak je. sy 6 bulan ada akak tu gelak ckp keciknya perut. sy ok je. perut kecik tkyh beli baju pregnant yg beso² byk² . so baju lps habis beranak bole pakai, masa mengandung pun still bole pakai jimat n boleh bergaya mcm org tk mengandung huhu ☺️🤭

Baca lagi

okay lah jugak orang kata awak perut kecik. saya ni orang asyik cakap perut besar je. ni mesti anak besar lahir nanti. eh besar nya perut mcm orang nak tunggu hari. gitu 🥹 sabar jela. siap cakap lg takut kang terberanak awal sbb besar sangat pastu banding2 kan diri dia masa pregnant perut kecik je. haaa lagi lah koyak hanya mampu tersenyum😅

Baca lagi