Baru tahu apa rasanya...

Sebelum2 ni ramai nampak ibu2 post kt sini,org ckp perut tak nampak..perut kecik walhal masih awal kan...saya pun alami tp sye bole terima lagi la sbb time tu mmg awal lg..bru masuk 3 bulan... Tp lepas masuk 5 bulan ni,ramai tnye "kenapa tak nampak"... "ehh tak nampak eh perutnya"... "Siyes la dah 5 bulan? Mana perutnya??" Sumpah saya koyak ! 😂 Dan paling sye geram bila dia tnye mcm ni.. "5 bulan dah? Ye ke ni? Tak nampak pun perutnya..betul2 ngandung ke tak ni...hahaha" Rasa mcm nak tampar mulut yg bertanya tu... Pada saya, 5 bulan masih awal dan saya juga jenis yg pakai baju labuh2,oversize.. Bila ditanya2 dan dipersoalkan sebegini.. saya rasa mcm nk tunjuk je perut ni sbnrnye dah besar cuma saya nyorokkan sbb 1,aurat.. kedua saya malu,bentuk tubuh badan kita kan... Hishhh geraummmm !! 😾😾😾 #sekadarluahan #terusselalusehatdankuat #firstbaby

47 Balas

Niat sis sgt bgus.. abaikan je. Sy pun jenis preggy blh pakai jeans gitu.. keturunan jenis preggy perut kecik tp anak klua semua berat 3kilo ke atas. Kak sy dulu perut xnmpk anak gebu gebas keluar 4kilo gak. Bila hbs pntang bdn mcm anak dara. Kan senang mcm tu, xpyh fikir nak diet. Lain org lain perjalanannya. Bersyukur je la kita ya .

Sama la kita sis, tapi time tu mak selalu ckp Better baby kecil dalam perut dari baby besar dalam perut Sbb bila anak xbesar sangat xdela ssh nk bersalin.g klinik pun ada nurse baru 1st tngok tanya puan dah nk bersalin untung la perut kecil. Alhamdulillah beranak normal, x koyak sngat Sbb baby cuma 2.7😅

Kalau kat negeri sy,org puji org yg mngndung tp badan maintain,apa lg klu bdn mmg jenis ok,tiba2 pregnant perut x nmpk ,diorang akan ckp wow mama gojes mengandung tp maintain😁,bila perut dah mula nmpk,puji lagi wahhh perut comel sudah timbul🤣kecik besar xda maslah yg pntg baby dan ibu tu sihat..

biar je mulut orang.. saya walaupun jenis pakai baju besar, tp sebab perut besar, dari 4 bulan orang dah pakat tegur.. 😅 sampai kawan saya tanya ko letak bola ke kat dalam tu, mmg tak boleh nak sorok langsung.. mengah sebenarnya perut besar ni, baru 6 bulan ni pun jalan dah macam penguin..

Sy pn kena mcm ni masa 4 bulan ditegur xnampak perut sbb masa tu sy pkai bj besar lpas tu masa 5 bulan org yg sama tegur lg besarnya perut sbb sy pkai bj kecik.. Padahal dia tu dulu mengandung anak luar nikah tuhan tutup aib dia sbb tu dia mengandung xnampak perut.. Sedap mulut ckp org.. 🙄

sy 7 bulan pun perut kecik ramai jugak tegur perut kecik perut kecik . tapi sy buat bodoh je , sy fikir esok dh bersalin xde susah payah nak diet 🤣 tapi Alhamdullilah baby berat walaupun perut nampak kecik .. jgn risau sis yg penting berat baby ok dgn week dia ..

saya sampai 9 bulan pun perut kecik lagi,sampai dalam lr ada nurse tegur kata ehh keciknya perut dia,saya lagi suka perut kecik xpayah beli baju baru,paling2 beli seluar je,asalkan baby sihat berat dia cukup settle,tak payah stress sis,enjoy je

sma mcm sy sis.. msa prgnen 5 bulan haritu,org mcm tk pcya sy prgnen.. sbb tk nmpk. kulit perut tebal. sy lbh suka org tktau sy prgnen,tau² dh ada bby nti. hehe.. smpai nk p scan pn,doc ingt sy msih awal prgnen 🤣🤭

Hehe sama la sis. Saya pun tak nampak lagi baby bump. First pregnancy biasa orang cakap lambat sikit nampak ek. Saya kalau orang cakap saya diam je. Malas nak cara 😂🤣. Janji kita n baby kita sihat walafiat 🥰🌹

sy 3 bulan perut dah nampak..tudung labuh ternaik sikit sbb perut..jenuh nak tutup..lagi malu kalau nampak perut..😂 abaikan je sis..kite punye aurat, buat ape nak tunjuk kat org kan..aceee bioo kan deme 😂😝