Baby 3 m shock culture

Sebelum tu sy nak cakap, saya tak ajar and tak terfikir pun untuk bg anak sy tgok phone/tv. Aktiviti dia sy more kpd berbual, tummy time, flash card and menari gerak tangan. tapi harini dia punya hyper taknak tidur dari pagi, dukung tak kena, dodoi tangan pun tak okay, saya bedung masuk buai dia dh jadi macam cacing kepanasan. teknik itu ini, whitenoise/instrumental baby song/ selawat fuh lagi lah dia marah🙂‍↕️ saya ttp cari alternative, mungkin perut tak selesa so sy urut perut & urut blkg badan, tapak kaki pun dah. tak okay jugak, so sy tukar pampers jenama tu, tgok reaction tak okay so tukar jenama ni. Pun sama! Saya sapu krim kat bontot dia. Semua dah. Saya dh burn out, sy buka ms rachel. Dia diam, dia gelak pastu minta ms rachel tu dukung dia n then nangis nak dukung halah halahhh😫😭 Masalah nya katsini, dia taknak tidur walaupun dh ngantok, dan sy tak pernah hold waktu tidur dia. sebab takut dia overtired🤦🏻‍♀️ Ni dia tgh light sleep harap lena lah. Tadi nak tidurkan dia pun boleh bawak gaduh, dia tarik phone saya 😭 Boleh tak mommiess suggestkan content channel apa yg sesuai untuk bby 3m? Dan berapa had minit yg sesuai untuk screen time dia? Tq😖🙏🏻

2 Balas

overtired tak semestinya sbb hold waktu tidur je. aktiviti lebih pun blh buat anak overtired. jumpa org ramai pun blh buat anak overtired.tgk video laju2 banyak input pun blh buat anak overtired. soalan last sorry had limit anak bwh 2y 0minit. no screen time.. sorry.

Tq info🙏🏻