Dukung sambil tidur

Ada tak anak2 yg kalau didukung baru nak tidur lena? Anak sy kalau mlm mmg nak minta dukung baru tidur lena. Sampaikan sy sendiri tidur duduk sbb dukung dia spya dia tidur lena. Tapi kalau simpan dalam buai atau atas tilam mmg kaki tangan gerak2 tak henti padahal mata tutup dan kdg tidur pun tak lama waktu mlm. Kalau siang elok je dia tidur dalam buai. Baby baru 2 bulan. #firstbaby

2 Balas

anak sy la tu..🤭..die nk mama die peluk je masa tido..dlu kena bedukung baru tido.. skarang dah beralih bulan blh letak atas tilam tapiii nk tido celah ketiak n atas lengan..baru lh tido Lena..klau x terkial2..terkejut bulat mata2.y lenguh Nye lengan mama sampai krem.tp setiap Kali nk menyusu mmg akan tukar lengan kanan n kiri.demi ank mama tido2 ayam sbb nk tgk die.siang barulh mama blh rehat tido sbb bkn main dia Lena tido buai

5mo ago

Mlm smlm baby xnak tidur di tilam langsung, bila dah menjelang pagi td, elok juga rupa dia tidur bila simpan atas tilam. Mak dia yg sakit pinggang tidur duduk sampai pagi sambil dukung. Mcm2 ragam. 😂

Ank sy mcm ni. High demand….naik senget bahu mak dia…Dia sebulan nk berdukung mcm budak besar..mula2 tu dia jenis xnk bedung, sama la tgn xreti duk diam..pastu terkejut2, last2 sy paksa jgk bedung, mlm masuk buai.. baru dia tido lama….tapi masuk 3bulan dah stop nk berdukung.. bertabah la mommy ye 💪🏻

5mo ago

Anak sy pun sama mmg xnak bedung. Terutama tangan, bedung pun xsampai 10 minit mmg rupa dia marah geram dgn bunyi2 geram sekali sbb tangan kena bedung. Last2 lepas je la bedung tu. sbb kalau dia tidur tangan mmg terdampang seluas2 nya dan mmg dia lena betul tidur mcm tu.