cara atasi sembelit semasa hamil??

Sebelum sy kahwin sy memang ada buasir.. buasir tu sejak umur 13tahun.. sekarang umur sy 28tahun.. buasir sy Tak sakit dan sy boleh membuang macam biasa.. sekarang sy hamil dah 10minggu.. seminggu sekali sy baru membuang, itupun kena makan ubat klinik setiap malam baru sy boleh membuang.. ada kesan tak ambik ubat sembelit? Dan sy juga terpaksa meneran bagi keluar..

1 Balas

Try yogart asli mix dgn fresh milk. Minum setiap mlm b4 tidur... Yogart asli letak dlm 3sudu makan penuh.. pekat lagi bagus.... Sya pun b4 kawin sampai la prgnt sembelit mmg teruk. Tp lepas try minum ni x pernah dah kena ...