Rambut gugur terlalu banyak bila anak menghampiri 4 bulan

Sebelum ni rambut saya panjang tapi bila baby da nak masuk 4 bulan ni rambut gugur mendadak. Terpaksa potong pendek konon nak kurangkan rambut gugur tapi sama je. Selak rambut pon boleh gugur banyak. Nak menangis rasa. Ada tak mommy kat luar sana yang jadi macam ni jugak? Apa nak buat ye?

6 Balas

Sama sis..sy pun terpaksa potong pendek bagi kurangkan gugur..padahal sama ja gugur tpi ok la ringan sikit kepala dan anak pun xdpt dh nak tarik rambut risau tgn anak luka klu tarik rambut..x kisah la rambut gugur insyaAllah nati klu anak dh besar rambut xkan gugur dh 😄

Normal.. Hormone estrogen berkurangan. Biarkan gugur. Dlm masa yg sama cari syampu dan conditioner sesuai, insya Allah dah tumbuh anak rambut, OK lah tu. Nanti lebat walaupun tak sekata.

same laaa....dari rambut panjang terus jadi pendek sebab banyak sangat rambut gugur...stress jugak nak mikir..😕

same la..mcm org sakit dah...so potong pendek pun sama gak..stress😭

Sama Saya dah siap potong mcm lelaki 🥹🥹 Tp still ggur Ayooo

Ya sy pun begitu jg🥹