normalkah pendarahan ketika hamil 8 minggu

Sebelom sya dpar tahu yg sya hamil kali pertama sya dpat pendarahan dlam 4/5titik..dan kali kedua sya dpat pendarahan time membuang air besar..tidak apa²kah dngan kandungan tu

11 Balas

Tak normal sis. Kdg tanda keguguran. Sy dah alami hmpir sminggu lbh dah on&off bleeding and spotting. Sy just pakai panty ja skrg. Nexwek next appt utk scan lgi samada baby jadi ke tak. Klo tak tpksa dnc juga. Btter sis direct prgi hosp utk chck.

Sy pnh kena pndrahan buang air besar sbb smbelit. doc x Kasi ubat just minta rehat Dan minum air byk. buah syur elak sembelit berterusan. lps Sy amal, xde dh masa berak Ada drh

Pendarahan masa buang air besar tu mcm tak normal sis. Segera ke klinik untuk check dan minta ubat. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻💕

Dari spotting yang sekecil2 spotting, boleh bawa kepada bleeding. Boleh jadi ancaman keguguran.

Klu spotting itu normal. Tapi klu ada pendarahan yg banyak itu mungkin ada unsur2 miscarriage

pendarahan ringan bawah 12 minggu normal. kalau disertai dgn rasa sakit bru x normal

Sy sarankan sis refer ke doc . Takut pape yg tak diingini berlaku.

Klau sis rasa x yakin..baik refer doc sis..ape2 blh tahu

Boleh jadi normal dan tak normal sis

betul