Siapa dekat sini perlu makan aspirin ketika hamil? Saya kena makan ats faktor beberapa faktor..

Sebab umur atas 35, first pregnancy, ayah kandung ada history drh tinggi. So kena makan utk cegah blood clots, sawan, darah beku dan lain2. Tp saya ada gastrik. Doc bagi sekali ubat gastrik sbb bila makan aspirin je gastrik dtg. So kena makan dua ubat ni utk kurangkan..tp still gastrik lepas makan aspirin tu. Saya kena makan aspirin n ubat gastrik tu waktu mlm.

2 Balas

sy pun dpt aspirin sbb ibu ayh ada drah tggi . cuma aspirin sy mkn pgi , zincofer mlm bfre tido sbb sy bg thu dctor pgi2 sy minum susu mma bru dctor tukar mkn zincofer mlm . pape kna bg tahu dctor dulu

I pernah tanya dr , mcm mana nak prevent premature baby sbb umur lebih dr 35 lebih high risk utk premature baby .Dia kata makan aspirin .

3mo ago

yee ni pun salah satu...mcm mana entah nk hilangkan gastrik time makan ni..adehh