Hi, nak tanya kalau sijil kahwin belum ada lagi nak buka buku pink boleh ke?

Sebab saya berkahwin kat luar negara

4 Balas

Mestilah boleh. Ada sijil kahwin ke takde sijil kahwin ke tetap boleh buka. Cuma awak kena sertakan dokumen yang awak dah nikah. Kalau tak KK akan letak status awak as a single mother (unmarried). I believe you mesti ada document yang stated awak dah bernikah. So your 1st step is to call nearest KK and asking for its procedures. Explain sekali situasi awak. Nanti nurse akan terangkan. Tak payah la tengok TikTok. Tak sesuai di jadikan bahan rujukan.

Dah daftar kat pejabat agama malaysia ke sis.sy pon nikah luar negara.sy thai suami malaysia. Kalau sijil kite dlm proses msti pejabat akan bg surat untuk berduaan tu.Cuba bg surat tu ckp sijil dlm proses. Tp agak lme jgk la nk dpt sijil . Sy dlu 9bulan bru boleh sijil dgn kad ..huhu nasib mse tu tk pregnant ag..

4w ago

dah. daftar still dalam proses

tmpt sy mmg kene sijil kahwin, t dia klip kan belakang buku pink, kalau x de cuba tnye klinik, mungkin nurse blh tlg,

kat tempat Sy tak mintak tengok pun sijil kawen.

4w ago

kena call klinik tempat awak tu lah tanya