pregnancy xleh makan ketam ke??

sebab nak pergi melancong di sabah. nak makan seafood

13 Balas

Saya msa mengandung mmg mengidam ketam.. alhamdulillah ok je . Cuma nnek saya bising, dia ckp time pregnent jgn mkn ketam nnt ank kluar x nk dok diam. Tp rsenye mmg skrg dia tgh nk explore mcm2 mmg akn bnyk pergerakkn n susah nk dduk diam. Hahaha saya x rasa ketam tu bersalah🤣🤣

masa anak 1st pun sy ada mkn ketam...tp x lah byk...tp 2,3 kali juga lah sepanjang preggy...now anak dah 3 tahun lebih

The key is moderation. Makan apa apa pun biarlah bersederhana..insyaAllah takda apa. ☺️

Nak makan boleh cuma berpada2. Kena makan yg betul2 dah masak.

Boleh tp jgn makan banyak. Jgn minta masak ketam black pepper yer.

boleh aslong dimasak dgn baik and eat in moderation okay mommy

sy makan byk mknn seafood..alhmdulillah tkde ape...

boleh makan seafood tapi jangan terlalu banyak..

boleh. jgn byk2, nanti kolesterol tinggi. hehe.

Boleh je setakat nak rasa..jangan mkn banyak..