darah putih tinggi

Sebab apa ya darah putih tinggi? Benda masam sy dh pantang.. kali pertama naik 13... kali kedua naik 15 terus, atau sebab tadi saya loya pi muntah...tolong nk mkn apa bg darah merah normal balik..??

1 Balas

Darah putih merupakan askar dalam badan kita. Jika nilainya tinggi bermaksud askar2 dalam badan kita sedang memerangi kuman atau jangkitan. Jika puan merasa tidak sihat seperti demam, selesema, itu antara sebab bacaan darah putih puan tinggi. Consult dengan doctor jika perlu mulakan pengambilan antibiotic.

4y ago

Dah check dah xdemam..tp suhu badan memang sat ok sat panas... siap doc check kncing kali kedua smua ngatif xda apa..huhuhu...