Darah putih tinggi semasa prengnant

Assalamualaikum..saya nk tnye ad tk pengalaman kandungan darah putih tinggi masa prengnant..saya sht tk ada mslah..ujian darah pon normal..tapi darah putih tinggi 16..dh repeat 3 kli FBC dari awal pregnant smpai skrang still tk turun darah putih..risau

1 Balas

same la sis.sy pon 4kali repeat dh ambik darah. sy kena than kecemasan haritu sbb nadi jantung tggi, anak sulung dlu xde pon cmni. doktor bagi ubat antibiotik untuk darah putih tu. harap normal lah pasni darah.

3mo ago

same..saya ank sulung tkde mslh..awal pregnant doktor bagi antibiotik..turun 15 ..lps tu repeat 2 kli ambik drah naik 16.8..skrg dh 20week doktor tk bagi apa2 ubt