Jangkaan kehamilan

Seawal berapa minggu mami detect mami preggy? Jom share!

68 Balas

Dah nak masok 6mggu bru tau yg diri ni prgnt .. itu pon sbb org tmpt kerja n makcik2 dok pegang perut .. mcm terpikir jgk eh kenapa diorg ni asyik dok mai pegang perut jer pdhl bkn prgnt pon , n malam tu jgk termimpi yg diri ni prgnt .. so esok harinya saja la cuba2 buat upt .. terkejuttt tgok naik dble line 🥰 Alhamdulillah .. now dah 31w6d dah .. doakan kandungan dan urusan bersalin nanti dipermudahkan 🤲

2y ago

Terima kasih🥰🥰

Saya seawal 2 minggu. Sebab pernah gugur sebelum ni, jadi saya lebih alert dengan cycle period saya. lepas tu ada satu hari tu period saya tak datang, hari yang sama saya beli pregnancy test, balik kerja terus test, double line pekat pulak tu. Tapi tak ada tanda apa apa pun. Cuma haritu tak datang period je. Alhamdulillah. Sekarang saya dah kat 3rd trimester.

2 ke 3 hari lewat period. buat upt test sbb kawan2 suruh. simptom2 seminggu sebelum sama mcm nak period. tak expect langsung pregnant. so balik dari kerja, singgah farmasi beli test kit. balik terus buat. nah naik double line terus. menggigil tangan ni sbb tak percaya hahah. dua2 test buat dua2 double line. hari ni genap 7 bulan dah ❤️

3 minggu, time tu ari² sakit sangat smpai meleleh air mata tahan sakit. Ajak husband p klinik sebab syak cyst jadi semula bila doc scan mmg betol cyst ada balik dlm masa yg sama doc kata "awak pregnant ni saya pasti yg ni kantung" buat ujian air kencing kt klinik nmpk double line samar² doc suruh balik rehat n check semula 2minggu lagi.

2y ago

terima kasih, hari ni genap 31weeks. Excited nak tunggu baby keluar main² dengan dia 🥰 so far cyst saya saiz statik dr awal kehamilan hingga bulan lps checkup kat pakar. Pakar cuma kata x merbahayakan baby n mummy, tunggu waktu bersalin nnt kalau bersalin czer akan dibuang sekali.

minggu ke 5 .hairan dgn dri asyik dmm jer .asal malam jer dmm .cun tarikh bhday pagi trus cek sbb nk brjaga2 .tup2 2 line terang .trus nggis pelok mak sbb ttc dh nk 3 tahun .alhamdulillah ,hadiah birthday terindah tahun ni😘.doakan janin sya mmbesar dgn sihat .aaminn

2y ago

aminnn🤲 tq❤

sy xpernh demam n susah demam tp ada sekali tu tibe2 je sy demam 2minggu plk tu..mak mertua suruh p klinik check...mulanya xnk sbb rasa okey lagi tp dh suami pon cakap bnde yg sama so sy pon p la klinik..sy bgtau doktor sy demam...doktor suh buat ujian air kncing tup tup doktor kata sy mengandung dh 4bulan..

2y ago

amiin..sy dh bersalin 9/02/22...skrg bby dh 8bln

Beberapa hari sebelum period. Ari-ari sakit sgt. Ingatkan senggugut jd sengaja je cek upt sbb kalau upt negative, nak makan painkiller yg panadol pink tu. Takde la brharap sgt sbb ttc da 2 thn. Masa nak buang upt tu, eh ada double line la pulak walaupun tak berapa terang. Keesokan harinya sy test lg, kali ni da terang.

2y ago

rezeki mami .. take care mami ❤️🥰

sy dpt detect time dah 6 minggu , sy jenis jarang demam,,tp dlm sbulan sblom detect asik demam berulang,kerap sakit kpale, sy sangke kn nk kne darah tggi ke ape sbb sy bdn bsr n period sy pon jnis xregular ,,n sy dah 2 tahun brumhtgge ,jd mmg dah redha psl zuriat ,, last2 tgerak hati nk try upt,taw2 double line

masa scan rahim mengmbang je . mungkin 4 mngu . selang smnggu tu . pendarah sikit. takot so terus jmpa doc scan . ada bulat kecik jeeee .. sbb ttc and pernah dpt CP . terus doc bg ubt duphaston kuat kan rahim. tu penting jmpa doc awal2 . biar lah diorg nk mrh ckp awal.sngt ke apa . jnji kita berjaga2 dr awal

8 minggu. sy period irregular. jd sy tak ambil tahu psl period lewat ni sbb mmg tiap bln lmbt dtg bulan. sy perasan sy preggy sbb sy tak boleh mkn sesetengah makanan mcm nk muntah & sensitif dgn bau.. esoknya sy test upt alhamdullilah positif. now tgh preggy 31week anak pertama 😇