hai mami² semua

korang dah berapa minggu sekarang? mehlah share² experience

94 Balas

Saya 35 weeks terakhir esok masuk 36 weeks..mlm tadi terasa sharp shooting kat vagina semasa baby bergerak gerak..mmg sakit beberapa saat di vagina mcm mencucuk sbb baby pressing. Perut mengeras kit di depan saja sewaktu pergerakkan. Pg ni mcm a drop basah mcm air sikit je tiada bau. Lepas mandi tgh monitor pakai penty liner xde pulak kebasahan. Tgh takut sbb ni baby kedua sebelum ni tiada symptom gini semua. Kadang terasa dah tiba waktu ke, perlu ke gi hosp tp tkt pulak kena seluk tkt tak buka bukaan lagi..mgkn tak kot lagi..jz observing sekali lg

23 weeks😍 kalau ikut apps sy 25 weeks tapi scan haritu doc kata baby sy kecik. Tp Alhamdulillah tiap masa dia aktif gerak2. Baru je scan nampak baby girl. 🥰 Doakan sy selamat smpai melahirkan dan membesarkan anak ini ya semua🤲🏼🥺 sy doakan agar kita semua pun dipermudahkan segala urusan melahirkan dan membesarkan anak2 kita Amiin ya rabb🤲🏼❤️

saya dh 29w1d rsa tkut sbb cek doktor kta baby songsang selain kerap dpt serangan asma tp doktor kta xperlu risau tp utk diri sndiri risau jgk la n emosi plak xberapa trkawal kdang nk marah,nangis apa la pas tu skrng masih lg rsa nk muntah,loya pening² wlaupun dh trimester ketiga normal ke? ibu² ada rasa yg sama maklum first time nk jd Ibu..

2y ago

x pasti sy kene tanya yg berpengalaman...sy pun firstbaby

saya Dah 37w4d hehehe 😍🥰 Due nak dekat dah.Rase tak sabar nak jumpe baby🤭...Doakan saya selamat bersalin ya sis. Alhamdullilah Semua ok tiada tersangkut apa apa kesihatan semua. Amin. Tunggu masa je ni.

2y ago

moga di permudahkan semuanya

Sy dh nk masuk 7 bulan.. Alhamdulillah xlma dh.. Since 🤰 ni rsa lmanya msa berlalu Hehe... Tp xmau stress enjoy je moments2 ni.. Mlm2 xpyh kta la mmg susah nk jdi spot utk tido yg selesa... But Apa2 pun sy enjoy... Bukan sng nk 🤰 hehe

Sy skrg 8minggu 1hr,,so far masih boleh buat kerja rumah,cuma selera kurang sakit2 badan ,asal petang kemalam mula la dada sy sakit mcm gastrik ,,yg paling penting no more bleeding mcm mnggu lalu🥺

2y ago

Aamiin sis hrini sy scan alhamdulillah bby sihat ,nampak da jantung☺️☺️sy doakan sis pun sama ya smoga bby sis kuat

Saya baru 6w. Takotttt 😩 Sebab before this pernah gugur. Harap harap dimurahkan rezeki pregnant kali ni. Doakan sayaaaa.

2y ago

aamiin

24minggu. dh nk masuk trimester 3 mencabar btul debaran dihati ni. tkut nk masuk labour room. first pregnant lagi lah. mudahan kita smua dipermudahkan segala urusan beranak nnti aamiin Ya Mujib

saya 6+weeks pregnant yg kdua..saya pernah ada sejarah baby mninggl dlm kndungan 28 weeks tahun lepas..doakan saya Dan baby sihat Dan Selamat sampai melahirkan ye...

2y ago

saluran drh yg smbung dgn placenta tersumbat..so baby tak dpt khasiat..kurg lebih mcm tu la doktor ckp..sebab selepas saya melahirkan,doktor ada ambil sample placenta tu untuk dorg buat kajian apa punca sebenar..lagi 1 mungkin sebab saya baby first Jd tak tahu beza baby tu bgerak atau mengeras...dan msa tu juga baru saya tahu even baby dh mninggl dlm perut,perut akan sentiasa mengeras mcm masih bergerak..itu la pengalaman Dan kenangan yg tak kn prnah saya lupa

34 weeks. tak sabar nak jumpa baby no 3rd ni hehe memula ingatkan girl, tapi semalam scan terkejut nampak telurnya 😂 hahah so baby boy no 3 ni, first girl second boy

2y ago

Hehe sama 34w jugee.. Tp baby 3rd ni bakalan boy juga. So mama nya bakal ada 3 bodyguard 😊