Hye mummy. Saya pregnant 4weeks. Better berapa week untuk pergi scan perut ya ?

Scan perut. Week 4

6 Balas

kalau skrg awak nak scan. mmg sy tak suggest. sbb nnt awak yg panik bila doctor inform belom nampak pape lagi. nak nampak kantung boleh scan masa usia kehamilan awak masok 6@7w. kalau bernasib baik boleh nampak janin juga. nak nampak janin dn heartbeat klip2 boleh scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas.

Kalau untuk confirm pregnancy boleh je scan awk . Mcm sy pun awal 4minggu gi scan bila dpt thu upt 2line . Just untuk confirm pregnancy . Once confirm dah boleh berjaga2 berhati2 tk lasak2 😊 nt doc akan bgi tarikh 4minggu lagi untuk tgok kantung / janin dlm rahim . Tapi terpulang pada individu yaa ☺️

mcm sy scan malam td 5w2d nampak kantung je, doct ckp kena repeat lepas sebulan pastu dah boleh buka buku pink

8mnggu bole la sis law nk g scan.. Sbb 8mnggu da ade heartbeat.. 😊

paling awal 8 minggu, paling lambat 13 minggu untuk dating scan.

8 minggu ke atas