no heart beat

scan doctor di KK ..tuk 11 minggu tp sedihnya janin msih xjelas tuk xda degupan jantung .. da try scan swasta .. scan atas bwh still result yg sama .. doc, mintak dtg balik dlm masa 2 minggu .. sy msih mengharapkan keajiban dlm masa 2 minggu ne. ???

2 Balas

Sy pun janin tiba2 tiada heartbeat. Doc suru dtg jumpa pakar selang 2 minggu. Doc bgi 3 kemungkinan.. 1) msa jumpa pakar scan dah ada heartbeat. 2) janin jatuh dlm msa 2 minggu.. 3) tiada heartbeat msa scan n terpksa d&c.. Tpi ni hari dah genap 2 minggu,rabu ni jumpa pakar. Tanda2 janin nak jatuh pun tiada. Tapi dlm msa 2 minggu tu memang sy perasan morning sickness sy mkin hilang. Perasaan prgnant sy pun dah tiada. Dulu tiap mlm tidur xselesa. Skrng ok ja xmcm org prgnant. Perut pun mkin kecil. Sy dah tak mengharap. Pasrah dgn dugaan ini. Baby first sy dah jdi ank syurga... Bsok jumpa pakar memang ready2 nak kna cuci. Dah xsanggup tgk perut tpi baby dah xda. 2 minggu tu dah cukup buat sy hidup terumbang ambing mengharap keajaiban. Segala ustad sy jumpa nak minta buat air jampi. Tiap mlm xdpt tidur google sna sini. Dah tak sanggup. Semoga urusan kita dipermudahkan. Aamin.

4y ago

btul ne .. bnyak usaha sy da buat .. da banyak klinik ..hospital sy prgi .. result yg sama .. ari ne sy kena scan lg .. harap doktor serahkan la kpd pakar .. rasa mcm xpregnant alahan hilang .. so skrg .. sy redha ..

InShaAllah ada keajaiban utk sis.. semoga dipermudahkn urusannya ya