Kandungan 8 minggu 5 hari

Scan dah semalam hospital doc kata saiz janin kecil tak berkembang. Detak jantung takde. Masa 6 minggu ada detak jantung. Ada ke sapa pengalaman sama dengan sy. Takde bleeding. Doc suruh tggu dia keluar sendiri. 😭 If tak keluar baru masuk hospital balik. Doc bagi tempoh 2 minggu.

Kandungan 8 minggu 5 hari
7 Balas

Macam sy sis. Scan 8w+ no heartbeat. No bleeding up until now, no abdominal pain. Lenguh biasa2 tu ada la. Sy tk pernah scan before ni. Dpt referral tvs still tak nampak. Doc bg appointment 23 may utk pergi check lg sekali. Possibility baby kecil/ missed miscarriage. Memang tak boleh buat apa, so tunggu saja ☹️

12mo ago

Masih ada rasa loya. Rasa lapar sgt2 tak mcm ibu mgandung walaupun dah keguguran dan doc bg tempoh 2 week

sama mcm Sy..cuma Sy bleeding dan Sy dh buat scan..baby kecik..ikutkan dh 9w tp scan baru 5w...doc ada bg suntikan dan perlu tggu dlm masa 10ari,lepas 10ari kena p klnk scan lg..sama mcm tahun lepas Sy dh miscarriage 11w..berharap tahun nie ada rezeki sy utk 2nd baby

12mo ago

Dr BG subtikan apa ye sis..sy pun risau juga tgh keluar spoting..9w4d 😥

Scan 2D ke TVS? Try pegi klinik swasta pulak scan. Kena pegi 2 3 klinik untuk kepastian result tu. Biasa kalau TVS lagi jelas. Tunggu lagi 2 minggu. Jangan stress² okay. Doa banyak² semoga ada rezeki awk.

12mo ago

Owh okey2 nak try. Sy darah kat seluar dalam setompok ja. Sampai hari nie takde darah lagsung keluar. Kita cam down sikit nangis. Tak tahu nk buat apa. Tp bg info

Semoga diberikan kekuatan dan dipermudahkan segala urusan sis..abaikan kata2 negetif doc..sis minta 2nd opinion..pergi je mana2 klinik swasta n check…jgn stress2…

12mo ago

Ye.. Hari nie sy okey sikit dari smlm

sama dengan sy sis . tp sy bleeding non stop . sekarang tgh tunggu 2 minggu 🥲 kuatkan semangat ye

12mo ago

takde . rasa biasa je

Maaf sis, boleh twu tak size fibroid berapa cm? Memang kandungan yg ada fibroid ada rasa sakit2 ke?

12mo ago

6x7.. Fibroid size. Badan kita yg sakit. Punggung skait sgt2 tak blh ddk lama. 10 mnt pun skaut dah kecuali ddk kat tmpt empuk2. Blh tahan lama sikit. Kat ari2 kdg sakit. Lutt sy kanan sakit sikit. Doc kata dah. Ptg fibroid ini mmg tak ganggu baby cuma dia akan ganggu tahap keshatan kitabibu mengandung.

Doc ulang 2 kali kata baby sy di kira tak jadi tp dengan nada keras.