berat badan

Sblm pregi bert badan 52 kg setlah pregi jd 54kg lebih brp gram je..nw pregi 9weeks ..susah nak naik lbh lagi..normal tak ye..mommys brp bnyk dlm setiap weeks ye..

9 Balas

utk 1 trimester patut naik 500g per month.. 2nd trimester 1kg per month.. n 3rd trimester 500g per week.. mohon banyakkan membaca dan mencari ilmu mengenai pembesaran janin dan kesihatan ibu mengandung... bagus juga untuk otak kalau banyak membaca... bukan xboleh spoon-feed tp kne usaha cari ilmu tu.. membaca kan jambatan ilmu..

4y ago

Btl sis..tp kdng kerja rmh bnyk tk smpt nk seacrhing sy pun blm og kk lagi ingt nk pg msa 10week mcm lah

Alhamdulillah pregnant kalini tak mabuk pon . Makan je bila rasa nk mengunyah , berat naik sebulan 1kg . Sblom pregnant berat 52kg .

4y ago

Alhmdllh sya pun sampai skrg 9weeks tk de muntah mual blh mkn mcm biasa hnya sj ada bbrp mknan yg bila tngok rasa kenyang

sy bfor pregnant 54kg.. at 12weeks drop g 49kg sebab alahan teruk.. pastu 20weeks naek g 56kg.. now 29weeks 59kg

4y ago

betul3 😉

Sy dri awal smpai 17w bert 41 je.. Selang dua mggu...bru naik.. Tp Naik dkt 3kg...

4y ago

Ok lg tu sis... Sbb bru 9w... Mcm sy msuk 19 bru naik brt tu...

Awal2 mmg lmbt naik berat. Nnt dh 4m ke atas mmg naik dgn jayanya sis. Hehe

4y ago

Hehe aamiin ye sis harap lah ye

Saya sblm 45kg now 11w trun 40kg... Mmg susah nak naik sbb alahan truk...

4y ago

Tkpe nanti pun alahn akan berhnti sis..sy nasib baik takde alahn jd mkn mcm biasa lh

Setiap bulan boleh naik 0.5kg jeee. Nurse kk ada advise takk

4y ago

Ye lah sis..ingt kn seminggu lagi baru pg sbb terlalu sbk suami pun sibuk kena bagi masa jg agak ny

Saya sblm pregnant 51kg. Now dah 13w baru 53.5kg. Normal kot sis 😂

4y ago

So termasuk normal ye sbb blm hbs 1semestr kan..msh blh naik lagi sis

Sy 4 bulan yg first tak naik 1kg pun sis

4y ago

Kt doctr kn usia baby 28weeks baru perhtikn berat bdan sbb masa1 tu sgt pntng mcm lah