Nak naikkan berat badan

Hi mommies, mcm mana nak naikkan berat badan ye? Sblm pregnant berat badan sy 44kg, masa first checkup berat badan sy turun 3.5kg. Tu tersangat lah underweight. Nurse mintak sy naikkan at least 1.5 kg dlm masa sebulan. Tp rasa pressure jugak lah dgn takda selera makannya. Even sblm ni pon walau sy makan banyak mana berat sy susah naik, paling berat pon pernah 45kg je. Risau jugak takut baby tak membesar dgn baik. #pleasehelp

2 Balas

awak makan je macam biasa.metabolisme tinggi mmg susah nak naik berat. ncm sy dlu metabolism tinggi, brat 45 je. bila naik 46,sy terus derma darah.sjak dr tu, berat sy smakin naik...kalau nak naik berat, try makan malam (lewTkan skit)..

Minum susu 3 kali sehari, makan sumber protein lebih sikit. Bersenam