Nak tanya

Saye mengandung 27 week tapi bb saye naik sangat banyak sampai skrng bb saye 70 Ade resiko ape'' tak ? #firstbaby #pregnancy #jangandibully

2 Balas

hurm...maaf puan..sy kurang psti ttg ini dan tiada pnglmn ttg ini..apa yg sy blh suggestkan puan...semasa puan pergi chckup nti cer puan try tnye pd misi or doc ttg bacaan tersebut serta risiko yg bakal.puan hadapi jika terjdi sedemikian..sbb doc lebih tahu ttg kondisi puan dari kami serta sejarah perubatan puan...mg dpmudahkan segalanya..Allahuma aamiin

sy pun naik byk.. nurse suruh jaga pemakanan kurangkan mkn manis, masin, berminyak.. sbb takut berat naik menyebabkan kencing manis or darah tinggi n takut bby besar.. sy skg jaga pemakanan mkn sikit tp kerap.. jgn mkn sekali banyak dgn kerap kena kawal.. skg 36 week ..