Kencing manis ☹️

saye kene kencing manis..kandungan 9 minggu.. normal ke kencing manis time hamil?

27 Balas

Biasa normal bagi wanita hamil ni kena kencing manis, sbb lps bersalin biasa Tak ada dh.Mcm sy pun sangkut Masa 28minggu tu pun sangkut pada bacaan sblm minum air gula 5.1...lps minum air gula 6.7.Tapi tulah...klu dh sangkut bacaan dorang akan sah kan Kita ada GDM on diet ...nk Tak nk kena juga buat bsp.Tapi syukur spnjg buat bsp bacaan Kira ok lh, cuma pnh gak 2 3 kali hypo.Selagi bacaan ok...x da mslh, doktor pun Tak akan bagi ubat dgn cucuk insulin melainkan bacaan tlampau tinggi.GDM on diet just kena jaga pemakanan je...sbb kadar gula dlm darah Kita boleh turun Naik.