Kencing manis ☹️

saye kene kencing manis..kandungan 9 minggu.. normal ke kencing manis time hamil?

27 Balas

normal sy pun sgkut gdm on diet cume contrl dr segi pemelihn mknn x minum susu2 yg mnis amik low fat,bykn mkn buah yg ade vitmn,air masak kne byk minum,caffein jgn amik

yea normal tuh sis..sy pun kena juga kncing manis..sbelum nih 2minggu sekalie check..skrg dh tuka sbb gula sy naik turun..jadi seminggu sekalie kena tuka😅 sabar jealah..

5y ago

Sme la sy pn..dr 2 mnggu skali tkar jd smnggu skali😅

sy 18week 4hari xminum air gula lagi tapi sy kurang minum air manis biasa byk minum masak 23/7 baru bt buku merah hmmm takut plak kena gdm nnti hmmm😅,

memula akan down tp bila kita control ikut apa doc ckp, insya allah okay and normal. saya sendiri pun kencing manis time pregnnt

Sy first 5.5 2020 minum air gula before 4.1 after 6.1 ..13.7 timbang nek 3 kilo..kena minum air gula td buat kli kedua...erm..

Yes it’s common but it might cause complications during delivery so it is best to keep it under control. Diet and exercise.

Kna jga pemakanan dan yg penting minuman yg 3in1 paket kna elak sb mgdgi gula yg tggi 😉

normal sis.. sis kena kawal dgn diet sis.. sy kena kencing manis time kandungan 28 minggu

4y ago

kcg bendi tu kna kerat ke?

normal , kawal permakanan manis minyak pedas , kerap makan yg les2 manis smua tu

Kalu kencing manis lepas minum air gula 11.9..tinggi x? Sblm minum air gula cuma 5.3.

4y ago

Bsp tu mcm mana sis