mengandung lagi😔

saye baru lepas bersalin 6/3/2020 and now baby sye bru 6blan lebih .sye last period 4/4- 11/4 mse tu dh nk hbes pntng dh . lpastu smpai harni xdtng period . then mnggu lepas sye beli la prgnnt test skdar suke ii . then naik double line hm . so mcm mane sye nk thu brpe mnggu sye prgnnt . ingtkn xnk pergy kk lgy .#bantusharing #mommybuntug

mengandung lagi😔
34 Balas

tahniah sis.. rezeki tu.. fikir positif ye . sy anak no 2 dan 3 mcm ni la.. beza 6 bulan je.. masa tu down jugak la sebab baru 3 bulan start kerja balik dah preggy lagi.. lastly suami suru benti keje je.. suami kata dah rezeki jgn tolak.. terima je.. kalau penat tak larat nak keje, benti je.. duk umah jaga badan dan jaga anak je.. sy turutkan je.. benti keje masa preggy baru sebulan.. masa ni sy down jugak.. emosi ke laut.. dgn baby baru 6 bln.. lagi nak pregnant.. tp syukur sgt sy tak alami apa² alahan.. mgkn dah rezeki kami.. suami masa tu dinaikkan pangkat kat tpt keje . kewangan dah lebih dr mencukupi untuk kami sekeluarga.. dr sana sy mula sentiasa positif.. buat diri happy dan sy banyak membaca sb sejujurnya sy masi trauma dgn kelahiran no 2 ni.. rasa mcm sakit tak hilang lagi😂😂 skg, kedua² anak ni mbesar mcm kembar padahal beza 6 bulan.. mak sy kata tak apa.. besarkan sekaligus lagi baik.. sy harap sis kuat ya.. just fikir yg baik² je..

4y ago

abaikan je sis.. sy pun buat pekak je nurse bebel kat sy masa buka buku pink yg no 3.. mmg agak penat masa tu.. suami pulak tiap bulan outstation dah.. tp ramai klrga dan kwn² bg semangat.. drg kata, 'takpa.. biar la penat skg.. tp lg baik besarkan sekaligus so next time dah takya penat² lagi nak besarkan sorang sorang..' bila fikirkan.. betui jugak.. skg drg dah 3&4 tahun .. dah senang sikit nak jaga.. tp ade lagi pulak rezeki 😂😂 tak apa la.. besar kan sekaligus je.

Akk pn ngdg gak...ms buat buku ank br umo sthn 5 bln...tu pn misi mrh sbb ank kecik lg...lps tu mak akk mrh akk ngdg ckp dah tau ssh cbuk nk ngdg lg tu nape...akk ngis...sbb tu rezeki Allah nk bg...xkn nk buang kan...bkn ngdg ank luar nikah pn...mbr2 sume bg smngat kat akk...skrg dah 21w...sbb akk nk sgt ank pmpuan...dah 4 laki...klu kali ni dpt pmpuan syukur sgt2...

4y ago

Sm lah...ritu scan xnmpk...rmai ckp pmpuan..klu betul sk sgt lah suami

alhamdulillah bersyukur cpt awak dapat baby lagi. jangan menyesal ye tapi terima dgn gembira, ade org tgu nak dapat anak bertahun² lamanya, bersyukur dgn rezeki Allah, lepas ni awk amek lah perancang, kuatkan badan sihat kan diri dan besar kan anak yg di depan mata, rindu nak mengandung lg awak berhenti lah amek perancang, be strong n happy mommy 😉

Allahu seronoknya masih diberikan rezeki anak. Saya masih berharap tiap buat. Usaha macam2 tapi masih belum ada rezeki. Moga sis tabah ye...terima rezeki ni sebab anak amanah Allah bagi...ramai lagi mommies lain termasuk saya berharap cepat subur dan mengandung. Sis boleh, kuatkan diri.

klau takda ambik perancang or niat nak merancang sendiri,tak perlu nk menyesal dah. kena go on saja terima. pergi saja klinik swasta utk scan tgk usia kandungan.. sepatutnya berita " berbadan dua" ni org sambut dgn gembira bukan dgn menyesal

4y ago

siap amek cucuk lagi wak🤦🏻‍♀️eegh

Saya pon macam tu. Senang lekat. Alhamdulillah nurse tk marah. dia fhm sbb ank ni rezeki kan. ad nurse dia bebel2 tu kejp je biasannya. Terima je sis. Setiap anak ada rezeki tersendiri ❤ . Semoga sis dipermudhkan segala urusan. jangan takut. Buat je buku utk baby jugak tuuu.

kuatkan semangat saya pun tngah alami tak brsedia lagi nk hamil . tp tu la dah rezeki kan . jgn sedih mommy ksian kt baby klu sllu ckp tanak mngndung . saya pun tngah usaha untuk think positive 😊😅😉

4y ago

saya skrang buka buku dekt swasta je .. sb tanak la kena bebel dgn nurse 😅😅

Alhamdulillah tahniah, rezeki Allah nak bagi, jgn sedih2 ye mummy. Seronok dapat baby lagi. Gi check kat klinik pakar ibu & kanak2 swasta.

org tua ckp . klau belum hbis 100 hari xleh bersama bg suami lg . tapi tahniah la sis dpt bby lg . semoga mummy n bby sehat la ye

alhamdulillah rzeki tu sis .. sdgkn sya dah mnanti 7tahun ,msh blum mgndung² lagi 🥺😣 ..doakan saya sis 🤲😭

4y ago

amiin smoga dimurahkan rezeki🤲🏻💓