Bayi gerak

Sayaa baru 15 minggu tapii td rasa mcm baby gerakk geli geli jeee. Mmg dah boleh rasaaa atau perasaan sy saja??

41 Balas

Pakar ckp 12 mnggu kehamilan bby dh mule gerak..cuma kte rse @ x jer... Cm sy ank no 3 nie 12w dh rse cm jentik..msok 13w dh bleh rse jelas ble bby tukar kedudukan... Ngilu².. Kdg die mngeras pai senak sesak nafas..Kdg tu bleh bejol bulat jer kt perot ble rse dgn tngn... Tu bkn perasaan @ angin lm perot taw..tp mmg janin dlm kndungan... Lg2 law ank dh rmai nie..seng rse...

Sy 14weeks , baby suka gerak pagi2. Kdg subuh2 tu la dy suka jentik2 prut, rs geli sgt . Hihi. Bile ltk je tgn kt tmpt yg rs tu, dpt rs dy lari ke tepi sikit..hihihihihi moment terindah dlm hdup..

5y ago

Kot la😁😁

Alhamdulillah.. Saya 14week dapat rasa bby gerak.. Sellunya time malam.. Kadang tuu rasa ngilu dan geli2.. Bila disentuh diam terus.. Hihihi.. 😁

samalahh, first baby. 16weeks dh rasa baby gerak tpi slow je. 18weeks dh betul2 rasa baby gerak, smpai senget perut kkadang😂

Ank 1st lmbt sikit rasa dlm 19w.ank seterusnya pon dlm 17w br rs gerakn...tp ni ank ke4 bru 14w++ dah ada rasa halus2 dah..

Mcm angin² gitu kn?..sy pn rasa geli².rasa angin..tp klu angin xkn bawah perut kn..sy rasa plng bawah tu la..

Hihihihi .mmg dh bleh rasa sis.mcm sy.sy dh dpat rasa.first hritu rsau .ingt kn ape lah ..sbb bby sulung kn..

Dah boleh rse mmg sis....enjoy the moment... Klo mommy jnis alert mmg awal dpt rse😘😘😘seronok kan...

sy 15weeks rasa geli2 halus.. ni 23weeks aktif nau baby.. nak2 time ibu dia baring dgn duduk 😁😁😊

Bestnyaaa.. sy dah 15week dah.. tak rasa apa2 lagi.. perut tebal kot.. tak sabar nk tungguu 🥰🥰🥰