Puting breast rasa sakit

Saya tgh ttc..Harini dpo ke 10.. dkt puting rasa sakit if sentuh.. ada yg pernah jadi mcm ni? saya nk check utk pregnancy tapi mcm masih awal.. sepatutnya,period lg 1 minggu.. Adakah ini tanda2 hamil? or sebaliknya?

9 Balas

selalunya tu tanda2 awal pregnant. dan boleh juga jadi nak period. tp utk kepastian awak boleh test upt incase lewat dtg period nnti. semoga dikurniakan zuriat buat awak. saya pun sdg ttc selepas 2x keguguran. doakan saya juga.

3y ago

sama la.. sy baru lps gugur bulan 2 haritu.. 1 st time.. terima kasih ye respon.. sy doakan awk jugak

saya sama macam sis. Tapi 2 week before period akan sakit breast. Bila dah lepas tarikh sepatutnya period tapi tak period sakit juga haa tu sign saya preggy lah 😂

Hai, boleh jadi nak period/pregnant. Tunggu je sebulan lewat period kemudian buat UPT test. If pregnant mesti dpt double line sama terang. Kemudian baru ke klinik.

3y ago

terima kasih respon.. skrng belum lewat period lg.. tp da test negative huhu

Saya rasa yg sama sblm dpt thu pregnant..moga ada rezeki sis

test guna clear blue.. insyaa Allah ada petunjuk

3y ago

terima kasih ..

tu tanda hamil yg paling obvious

tunggu sebulan kalau nak cek upt

itu tanda hamil paling ketara awak

3y ago

yeke.. sya takut nk test upt .. takut kecewa 🥲 bulan 3 haritu saya gugur 5week first time

Da test upt ke sis ?

3y ago

sudah.. negative.. n period dah dtg 🤣.. segugut teruk 1 hari hurmm