Breastfeeding

Saya tgh pregnant 14weeks(anak ke3) .. Misi sarankan stop menyusu anak ke2.. Saya buntu nak buat apa.. Mcm2 cara saya Cuba.. Contoh letak asam jawa, peria, sos cili tp anak saya still xendah Dan masih nyusu bdn.. Umur anak ke2 saya bru 2thn 20hari..ada tips yg lain lagi x untuk dikongsikan.. Tq..

5 Balas

sis boleh masuk group happy breastfeeding Malaysia di fb. sana bnyk mklumat diberi.Dia tgok jugak pada ibu. jika tiada mnganggu janin sis. boleh teruskn. jika ada berlaku perdarahan disarankan stop.

5y ago

awk kne suruh org terdekat bgthu dia yg dah besar tkleh nenen. malulah dah besar nenen. suruh je org sekeliling yg rapat selalu ckp gitu

Mcm ni pokoknya. Tp susah nk cari. Dekat batang dia tu ada mcm air pahit. Sapukan air tu kat bahagian breast. Tp biasa pki kopi je. Sebab kan hitam. Jdi dia geli.

Ad kwn sy letk sirap..ank die terus takut ingtkan drh😆..mertua sy plk ajar letk btg wali yg pahit tu,bwh putih pun jd kalau dia ckp..brp dh umur ank no 2?

Sy dulu mula2 letak peria katak..xjd..lps 2 mak sy srh letak asam jawa..jd tp ank mengamuk jgk 2@3 hr sbb nk memerap ngan menyusu sblm tido...

Tu la. Mmg nurse x bg menyusu kan ank klu pregnant lagi. Cuba try bbuh kopi.