Suami pukul sakit badan

Saya tersedar dari tido . Sakit kepala yg amat bekas kena pukul . Sakit badan tangan semua . Kalau saya mengandung rasanya dah gugur sebab suami pijak , seret , cekik saya , tampar . Sakit Ya Allah . Anak saya yg umur 4bulan saksi tengok ayah dia pukul saya . Ya Allah saya xkuat . Kisahnya kami bergaduh sbb saya tegur dia langsung xnak duduk kat rumah asyik keluar je . Habis keje gi main ayam dlm hutan malam keluar lagi melepak ngan kawan lewat malam balik . Saya duk rumah jaga anak sorang2 uruskan rumah sorang2 masak . Suami cakap saya duk rumah xbuat apa2 . Ya saya xbekerja . Saya suri rumah saya xde duit saya duk rumah jaga anak je . Saya yg kemas rumah , basuh baju dia , masak untuk dia . Tapi hrini dia cakap saya duk rumah xbuat apa2 masak xsedap , ya saya xsehebat mak dia masak . Kadang2 saya masak sambil layan anak . Tapi saya usaha jugak sediakan makan minum dia . Hidang mknn . Tapi sambil dia kata xsedap dia menambah jugak makan . Dia selalu hina saya . Hina keturunan saya kalau bergaduh . Habis mak ayah adik beradik saya yg xde buat salah ngan dia pun dia petik sama . Pendek kata dia memang xsuka family saya . Kami org susah . Tapi keluarga saya xpernah cakap apa2 pasal dia . Suami saya xla kaya . Dia pun menganggur . Keje tetap xde . Tapi dia jenis menyombong , cakap nak meninggi diri dan dia je yang paling betul . Sepanjang kami kawin kalau gaduh walau punca dari dia . Dia tetap salahkan saya . Dia pukul saya ke apa . Dia xpernah mintak maaf . Xpernah sekali pun dia mengaku salah dia . Dia dingin ngan saya . Susah nak senyum klau ngan bini . Tapi kalau time malam dia start pluk saya time nak hubungan badan je . Cuma nak meluah . Sebab jatuh jugak air mata ni . Panjang kalau nak citer semua .. Saya nak cerai . Nak balik rumah mak . Tapi kalau saya keluar tanpa izin dia dikira lari rumah ke ? Dia halau saya semalam tapi hujan , saya xpndai drive dan tkde sesen pun duit fikirkan anak yg bru 4bulan jadi saya xkemana mana . Saya xnak nanti dia cakap kat pejabat agama saya lari rumah .. takut nanti hak jagaan anak jatuh kat dia . Saya nak jaga anak saya . Nak anak duk ngan saya . Biarlah sYa keje besarkan anak saya . Saya xkan bagi anak kat dia . Dia cakap kalau nak cerai anak bagi kat dia . Mmg x la . Selama ni pun saya yg jaga sorang2 .. dia ada mcm xde je .saya blh jdi gila klau xde anak . Mcm mana ya saya nk mohon cerai . Susah nk bergerak duit langsung xde ..

5 Balas

lepas ni kalau kena lagi, tolong pergi hospital dan buat report polis, jangan tarik report.. kalau awak sayangkan anak awak, awak kena keluar drpd perkahwinan yg toksik ni, jangan biarkan anak membesar dan lihat benda2 macam ni.. biasanya hak jagaan anak di bawah beberapa tahun lebih mudah dapat kepada ibu.. awak bgtau family dulu, atau kalau ada peluang kumpul la seringgit dua, sorok dan jangan sampai suami tahu, tu duit kecemasan awak untuk keluar andai apa2 jadi.. semoga Allah permudahkan urusan awak ye.. sambil2 boleh online, ambil la masa belajar hak2 wanita dan isteri serba sedikit, tak ada ketaatan untuk perkara bertentangan dengan syarak ye.. dan dalam islam, wajib menjaga nyawa, setaat mana pun isteri pada suami, kalau dah sampai boleh membahayakan nyawa, mendatangkan kecederaan, boleh keluar selamatkan diri..

Pergi hospital dulu, Bgtau doc awak kena pukul. Then doc akan panggil polis ambik keterangan. Ckp dgn polis awak nak pelindungan. Awak da kerap kali. Ckp dgn doc jgk. Bila ada both document dr hospital n polis Baru boleh mintak Kat pejabat agama. Sbb prove n document dah ada. Untuk awak, ckp nk Balik rumah parents, besar kan Anak sndri. Jgn Risau. Apa2 jagakn tetap bawah Ibu. Sbb si laki pun tak keje kan. Awak da ddk dgn family. Smbil2 tu buat la Apa yg boleh buat, keje2 kampung ke. Upah cuci pinggan ke. Atleast dpt cover Anak skli.

1y ago

yeke sis .. saya risau hak jagaan anak je kalau bercerai . sis cakap mcmni lega sikit saya . saya mmg xsnggup berpisah dgn anak . apa2 jadi biarlah anak dgn saya .

xkira lari rumah powm sis...kira myelamat kn dri...tp yg pnting lpas kna pukul g report polis n hsptl... dia xde lgsg ke bg duit blnja ke sis?klu sy trdsak mcm tu sy kuar je umah...klu ad cincin kawin ke jual je...smpy bile nk kna pukul je mmnjg..

1y ago

xde bnda nk jual dh sis . smua saya gadai masa kitorang xde duit .. xbagi duit pun

ptut sis lpas kna pkul ptut bt report polis...ad ksan lebam2 bleh bt jd bukti sis...dgr powm ksian...suami pnting dri sndri ni...dgr sakit hati...klu dh sllu sgt naik tgn mmg prgai mcm tu..klu sy awal2 g report polis dh...

boleh rujuk ni