Apa patut saya buat?

Saya tengok bnyak yg meluah dalam ni, saya pun nk luah sikit.. saya baru je kahwin. Dan saya dpt tahu ada sorang perempuan sama keja dgn laki saya selalu wasap suami saya.. sampaikan kalau suami saya balik rumah masa kerja pon dia wasep. "Awal nya awak balik,, dh balik ke?" Kira cmtu laa ayat dia selalu.. laki saya ni jenis jawap je soalan org kalau org wsep tanya soalan. Dia x layan sgt pon perempuan tu.. dan saya tahu laki saya mmg bukan jenis layan perempuan . Saya pon warning pompuan tu. Saya wasep dia. saya sempat gamba semua chat pompuan tu dlm phone suami saya.. Lps saya warning dia, tiba2 laki saya terus buat pasword phone dia . Saya x leh n check lagi wsep dia.. hmm mula2 sedih dan kecewa sgt.. tp saya percaya suami sy x layan dia pon . Cuma suami sy x suka saya berbuat cmtu terus wsep pompuan tu. Dan suami sy cakap berdosa bukak phone suami tanpa izin.. saya suruh dia buang pasword. Dia cakap dia xkan buang. Tp kalau saya nk check phone dia minta izin dulu dia akan izinkan saya pegang phone dia . Tp kita perempuan mesti lah ego kan, smpai skrg saya ego dan ignore je . Xnak pon mntak izin dia buka pasword . Tp bila saya cuba cek phone dia senyap2 masih ada pasword lagi 😭 jdi perlu ke saya turun kan ego, utk mnta izin dia buka pasword utk saya cek perempuan tu masih x ganggu suami saya?? Atau abaikan je nanti diri sendiri yg sakit hati. #ingintahu

2 Balas

awak boleh curi curi intai pasword suami awk tu time dia leka leka tu.. ataupun awak suruh suami block nombo permpuan tu depan mata awak n next time dah lama lama sikit awk cuba minta suami fon.. n sila check prmpuan tu masih ada dlm blocklist dia atau tidak.. if tkde means dia dah unblock la tu.. better awk ingt je no telefon prmpuan tu apa.. nnti senang nk remind balik.. sebab kalau awk mintak suami nk tgk fon mesti la lepasni dia bejaga jaga n dah clean wasap semua.. takut kantoi.. tapi dont worry.. firasat istri tu kuat n pecaya mcm mana pun allah akan gerakkan hati sis untuk bertindak.. semoga dipermudahkan segala urusan sis.. bahaya prmpuan jenis penyondol ni.. diorang akan cari apa saja taktik untuk mngoda walapun suami tak layan.

pendapat saya, awak kena luahkan apa yg terpedam dlm hati awak, ckp je awak tak suka dia whatsapp . lagipun betul la , kalau saya kt tempat awak pun maybe akan serang mcm tuh, kacau suami kita sendiri kot even dia tak layan tapi kita was2x kan. lepas tuh suami awak pun, kenapa nak kena letak password. rasanya tak perlu kot. lagi la buat kita syak wasangka kan. so awak luah benda betul, kalau awak pendam lama2x makan diri n then problem kt rumahtangga, apa je bincang elok2x okay.