34 weeks bersalin

saya telah slmt bersalin emergency ceaser sbb jntung bby xstabil,sekejup okay sekejup xok.. trun smpi 20..bby brda di nicu.. biasanya brp lama bby dduk nicu.. spa2 ad pengalaman mcm sy.. rsau sgt

5 Balas

Sis boleh tanya, jntung baby tu kira baby kurang gerak ke macam mana ya?. Kalau baby, ank kak ipar saya, pun lahir 35w n bby kecik, ddk hspital lama jugak, smpai la berat bdn baby okey, dia depands jugak sis, Insyallah semoga semua dipermudahkan yaa😊

1y ago

dia gerak sgt aktif.. nadi dia yg naik trun mendadak, rupnya dia ap mslah oksigen.. jntung dia xbole pam oksigen ke paru2 dgn baik.. klo perlu bedah, bby sy akn dibedh dlm msa terdkt

Sepupu sy lahirkan anak kedua prem 1kg lebih sbb bleeding tiba-tiba masa 34weeks kalau tak silap sy. Ditahan dlm sebulan lebih juga la. Tapi depends dgn doc juga tu sbb tidak semua ada masalah yg sama. Kalau doc rasa dah ok, boleh discharge dah.

kwn sye anak sulung premature, berat kurg 2kg.. kne tahan smpi sbulan.. yg second pun premature n berat 2kg.. kne tahan 2 mggu.. sye x sure klu dyorg ade masalah kesihatan lain..

mungkin lama. depend keadaan baby awak. sebab baby dlm kategori premature. inn shaa allah, baby awak baik2 saja. doa ibu tiada hijab❤️

depends pd keadaan baby