4 weeks kandungan

Saya takde alahan dan payudara saya tak sakit. Tapi dah bengkak. Normal ke?

4 weeks kandungan
18 Balas

Mmg akn sllu nk tnya kalau first baby. Bukan minta namanya 😇 nk tahu itu normal ke x.. Tmbh2 bby pertama... Mcm saya mmg byk tnya takut apa2 mslh. . Saya hr tu Mula2 xda alahan..makan blh tmbh nasi dua pinggan 🤣 Dh msuk mggu 6..siap. Selera mkn xda..gastrik teruk. Smpi nk nngis.. Sbb xtahu nk makan apa. dging, ayam... Mmg xmasuk.. tiap kli suami ajak makan kedai, saya xkn order makan. Order air je smpilah skrg dh 10mggu pun.. Xsuka makan luar.. 🤣Bila dh msuk 10mggu..syukur selera dh btmbh tp suka masak sndri je la.. Sbb sndri tahu slera sndri apa, plg suka kalau makan buah2, kurma utk thn lapar. makan nasi sikit2.. Jadi la.. Skrg ni kena hadap gigi sakit. Gusi bengkak.tp tpksa tggu 4bulan nnt.. Bru blh cabut. Gigi xblubang, cuma bila dh pregnant ni, gigi pandai bgoyang.. Doktor kata sbb hormon mngndung ni, risiko skit gigi mmg tinggi. Sabarlh. Masa kndungan 2bulan.. Berat bdn trun 2kg.🤣 Haa, nnt jgn heran ya.. Kalau makan sikit pun, cpt knyg lpstu mudah rasa nk keluar kalau tlebih makan, itu biasa tp cpt pula lapar🤣 sgt2 kerap lapar😅sbb tu.. Prepare makanan ringan, macam roti ... Bila dh lapar tu, bkn dpt tggu lama2.. Mmg nk makan time tu juga.. Blh hilang mood olehnya🤣🤣ini la saya skrg.. Bkongsi.. Sbb saya pun anak first😇

2y ago

Terima kasih🥰

normal , sy 3 org anak allah rezekikan x dak alahan sekarang prgnt anak ke 4 ,baru merasa alahan tu mcm mana. sekarang kandungan 8 minggu harap sekejap shja sbb x biasa rasa sgt x selesa lemau ja rasa, kejap pening, kejap nak muntah, kejap angin, kejap nak kelam... mcm2.. semoga sis dan baby sentiasa berada dlm keadaan sihat. ameen

Saya masa 4 minggu ,takde alahan.Masuk minggu ke 6 ,huhu ,lembek juga badan dibuatnya .Selamat sampai minggu ke 8 je alahan,saya memang kuatkan semangat ,minum air masak lebih ,makan betul² nestum je boleh masuk.

2y ago

Sama. Start mingu ke 6 smpi 8 skrg non stop alahan teruk

kite sama baru 4 minggu 🥰 sy kerap loya and selalu gelap mata. ari ari sakit macam nak period.tapi tak period. baring melentang, rasa berat atas perut.baring mengiring baru ok.🥰

baru lg tu sis 4 weeks. hihi. sy 1st prganncy dulu taon 2021. 6 weeks stat alahan smpai 16 Weeks mcm tu. hahahaha. biasa alahan klo ada 6-8weeks tu stat.

Normal. Lain org lain pengalaman.. syukur, sabar dan redha dgn ujian kehamilan ya! . enjoy your pregnancy journey ❣️

Normal nanti slowly akan rasa perubahan ii yg ketara bila kehamilan makin membesar congratss 😍

tak ada alahan jgk...cuma nyeri perut2 , payudara kadang...perut nyeri mungkin sbb prnh czer 2x...

2y ago

ank no.1 & no.2 czer....ni no.3 mmg nyeri rasa area perut...mudahan baby dalam rahim , membesar dgn sihat , dipermudahkan urusan saya dan semua ibu hamil

saya alhamdulillah xde alahan yg teruk...pening sikit2 Tu Ada la...Mkn selera mcm biasa je

Baru lg tu sis 4 weeks, tunggu 6 weeks ke atas bkn main2 alahan nye nanti 🤣🤣🤣