7weeks pregnancy tapi takde alahan

Hi mommies saya dah 7weeks pregnant , tapi pelik Mcm takde alahan , payudara pun tak bengkak Mcm org lain . Saya punya loya muntah masa the first 3/4 weeks je tu pun jarang sngt . Ade ke mommies yg Mcm saya,normal ke?

8 Balas

ni 1 kelebihan ibu mgndung .yg para2 ibu yg lain cemburu haa .awak beruntung sbb xda alahan .saya pun tak ada alahan lg ..usia kandungan dh 8 week .cuma saya bila tido perut xselesa .sbb 1st baby kan .perut kita makin merenggang n membesar .

normal je tiada alahan muntah2..sy 1st pregnnacy langsung tiada alahan muntah..cuma alahan berbentuk gatal2 je sepanjang mengndung..yg 2nd pregnancy ni pun alhamdulillah tiada alahan muntah juga..cuma badan ni terasa penat dan mengantuk..

Wah beruntungnya awak takda alahan. Tapi kalau saya la, ni pengalaman saya (just sharing), xada alahan or alahan stop, kandungam saya tak jdi. Tapi saya harap kandungan awak ok n baik2 saja

10mo ago

Mudahan ada rezeki awak nanti

Saya rela lagi takde alahan sis.. alahan sy skrg sangat teruk. Banyak kali kena drip tp sy tak give up sbb sy fikir baby.. inshaAllah semua ok tu. Cuma jealous sikit lah takde alahan 🤣

10mo ago

Sbb terlalu banyak muntah. Lepas makan pun muntah so doctor buat test, badan dehydrated sangat. So dorg drip air

sy pon buat masa ni blum ade alahan... sy risau sikit.. adik da mcm2 rase, sy masih konfius... 8w nnt igt baru nk scan... skrg 7w 3hari x silap

sy xde alahan, semua alahan pergi ke en suami 🫣 cuma payudara ada sakit skit masa awal² .. skrg dh kurang. dh 8weeks

10mo ago

sama mcm saya lah sis . saya pun takde alahan payudara saya pun sakit awal . lepas tu membesar awal .. normal ke tu ?

nomal sis bgantung pd kandungan sy pon cmtu yg second baby kurg alahan muntah tapi selera kurg tu ada juga

Saya 8weeks 1day. Takda alahan cuma badan rasa mcm penat nak tidur selalu

10mo ago

kan heheh, kita lebih kepada rasa mcm nak tidur manjang kan hahaha