apps nih betul atau tidak

saya tak pasti sy mengadung ataupon tidak . bila buat apps nih mngatakan sy sudah prenant 5 days lagipon saya bru lepas bersama suami dan sy baru lepas period and subur .. betul ke tidak ? #pleasehelp

14 Balas

lepas bersama suami. selepas 3 minggu baru guna upt. sbb lepas 3 minggu upt akan keluar line pekat. kalau guna upt seminggu lepas bersama suami. line tak akan keluar lepas 2 minggu baru dia keluar line samar samar. kalau lepas 3 minggu line tak keluar means belum rezeki lagi. boleh try lagi for next month. kalau boleh beli upt ni banyak banyak. sbb nk try banyak kali. kat shopee murah beli lah banyak banyak. kalau kat kedai boleh je tp mahal lah.

Apps ni banyak membantu tapi sekiranya ada kesilapan kita tekan mengandung dia akan kira.. kalau tidak kita betulkan saja dalam apps ni puan. Saya masuk apps ni sebab banyak info dan pengalaman2 dari mereka walaupun saya masih menanti zuriat. Semoga kita yang ttc akan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah أَمِِين يا رَبَّ العَلَمِيْن

3y ago

aamiin ya rabb.. ya mujib..moga ada rezeki zuriat untul sis..

Apps ni data mengandung apa semua ikut yg kita key in kan? Puan ada key in apa2 maklumat yg menunjukkan puan pregnant ke? Kalau belum pregnant Xyah key in lg maklumat pregnant. Maklumat tu ikut kita, Kalau silap, kita betul kan balik data kita. Kalau belum pregnant, Xyah key in lg data pregnant.

apps ni kalau untuk yg confirm pregnant,kena msukkan trikh pertama period terakhir. dan mesti dah buat upt. bila upt positive, bru apps ni akn kirakan sendiri usia kandungan kita dah brapa weeks.dia bukan ikut bila bru lepas brsama ke apa.

Meh masuk sini sis kite share rmaiw https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

kalau check upt tkde double line tk mengandung lah tu puan.. kalau double line baru guna apps ni masukkan tarikh last period.. puan dah lewat berapa hari period? ... klau baru lepas period tu mmg belum lgi lah tu tunggu lah next month tgok period ke tk

mybe apps tu kira based on period awak kot.. kan kita kira umur kandungan start 1 day of last period🤔🤔.. boleh jadi kn..xpe kalau confirm preggy alhamdulillah kalau x preggy edit balik detail yg awal key in

check memgandung dulu guna test mengandung kat farmasi tu. kalau positif boleh masukkan data dalam apps ni. kalau keputusan kencing belum positif lagi. chill dulu

rasa nya kalau 5 hr klu bt upt memang tak nampak lagi line . sebab masih awal . tp bole cuba lepas 2 minggu or 3 minggu

Awk key in data betul atau tidak? Sy buat OK je. Sama je dgn klinik yg cek up saya.

3y ago

klu macam tu, buat aduan kat admin