PENGALAMAN BERSALIN DI HTAR, KLANG JULAI 2024

Saya tak guna FPP atau bayar² lebih, but i got the best service from HTAR! Rasa macam bersalin di Hosp swasta pula! Around 12pm pergi PAC sebab ada keluar lendir + darah. Alhamdulilah proses daftar tak lama, semuanya cepat je. Time ni, memang masuk lenggang bawa fon n buku pink je. Takyah bawa banyak² barang. Nanti barang² tu suruh suami hantar kat wad kalau warded. Husband tunggu luar jadi runner pergi kaunter pendaftaran untuk daftar masuk apa semua. 2 kali kena pergi. 1 daftar masuk PAC 1 lagi daftar masuk wad. Around 3pm dah ada atas katil wad dah. Hehe. Tapi waktu melawat di HTAR : 12.30PM - 2.00PM & 4.30PM - 7.30PM. So, mesej bgtau suami terus tunggu 4.30pm je la masuk melawat. Time ni baru la suami bawa barang² sikit. Nurse dan doktor bagus. Sentiasa alert dengan keadaan patient. Sedangkan waktu tu, Sabtu. Nurse mesra. Xda marah². Baik sangat². Wad pun bersih dan keadaan selesa. Yang part takda aircond tu pun okey je sebab kipas memang power betul. Yang paling penting, wad tak crowded. Masa duduk dalam was tu, kejap² nurse datang monitor. Terharu sangat rasa. Masuk toilet pun, nurse datang jenguk. Dalam LR pun ramai nurse bidan, suami kata. Suami boleh masuk LR. Nurse call suami suruh datang. Bayi saya disambut oleh doktor pelatih. Alhamdulilah walaupun pelatih, nampak kompeten. Proses dalam LR pun sangat cepat dan efisien. Dah habis bersalin, masuk wad balik. Makin selesa wad kali lepas bersalin ni. Ber-Aircond! Nurse pun peramah dan sangat membantu. Ada orang katil depan saya bersalin czer, takut nak bangun jalan g toilet, nurse bantu pimpin masuk toilet sampai selesai. MasyaAllah Tabarakallah besar pahala mereka. Proses discharge pun sangat bagus dan cepat. Ada seorang nurse tu bagus betul terang one by one dengan begitu jelas macam mana nak isi borang² dan dokumen². Lepas suami selesai urusan bayaran di kaunter, nurse terang lagi kat suami step by steps yang perlu dilakukan untuk buat surat beranak apa semua. Alhamdulilah syukur! Ini pengalaman ke-2, better than pengalaman 1. Mungkin pengalaman 1 tu masa PKP so SOP hosp jadi lain. Yang kali ini, mwmang padu! Kalau ada 1-10 bintang, saya bagi 10 bintang untuk layanan dan servis! "Hospital kerajaan level hospital Swasta! 🏥 Julai 2024

9 Balas

best kan bersalin HTAR. sy bersalin situ tahun 2022, memang best sangat2. nurse doktor semua bagus, dari kat PAC sampai la discharge wad. inshallah hujung tahun ni akan check in lagi sekali 🤭

2mo ago

tengok bangunan pun dah sejuk perut 🤣

terima kasih sis bg tahu info.. sblm ne 3 org semua bersalin xsmpt merasa bangunan baru.. insyaallah bln 11 ne bersalin htar.. nervous pn ad sbb jarak dgn ank no3 6y...

Betul HTAR mmg the best.. 2020 bersalin anak first kat sana alhamdulillah mmg selesa sangat doktor nurse semua baik2, insyaAllah 2025 akan bersalin kat sana jugak 🥰

2mo ago

Saya bersalin 11/1/2020, insyaAllah due date 2025 jugak, sama lah kita ye.. semoga dipermudahkan segala urusan kita semua ibu2 🥰

Sy pun bersalin anak pertama jan 2020. Memang selesa, staff nurse & doktor pun sangat prihatin. InsyaAllah anak kedua due bulan 9, beranak kat HTAR juga. 🤗✨

2mo ago

waktu pkp kan sis?

setuju. best sangat HTAR. jika ada staff HTAR sini, sampaikan salam kasih sayang dari kami untuk staff HTAR. 💕

Betul, saya bersalin anak first 2021 pun bagi saya HTAR ok sangat dah. Dan doctor pakar pun ramai kat situ ☺️

2mo ago

anak first saya Jun 2021 ☝️

Memang tengah cari feedback htar 🤣🤣. Sebab 6.8 ni duee. Mekasih siss bagi feedback 😆

2mo ago

good luck momies

Kos normal & czer sana brpe? Deposit ada ke

2mo ago

same rate rasanya gov hosp

HTAR skrg dh ok xmcm dlu

2mo ago

dulu takde bangunan baru tu, semua kat bangunan lama. skrg kat bangunan baru ni, semua dah selesa.