Cyst / Endometrioma + Usaha utk mngndung..

Saya sudah 5 tahun kwin tp blm pernah mngandung & sy ada endometrioma menempel d telur.. b'usaha utk mngdung tp blm ada rezeki..

4 Balas

Sy dlu pn ada endometriosis stage 4..smpai doc pakar bgtw sy xde peluang tuk peknen bila berkahwin.. Alhamdulilah lepas nikah sy preggy.. spnjng lepas bekahwin husben suh sy amalkn makann sunnah... Smua ubt tahan sakit ke or prncng kuarga doc bg or ubt hormon..smua sy stop ambil..mcm pcm amik bile btl2 sakit br mkn.. jd cer sis try cri n beli pil dkt kdai arab yg jnis 5 in 1 dlm tu ada mcm dlm pic ni .. mne tahu sis pn blh preggy mcm sy.. dlm ms yg sm sis kne stop mkn fast food.. amalkn mknn sihat.. jgn stress... Dan jika ada ahli kluarga or sahabat pergi ke mekah menunaikan umrah or haji.. sis mnta dorg selitkn doa tuk sis..smg sis d murahkn rzki tuk dpt zuriat.. sy just share apa yg sy lakukn spnjng sblm sy preggy dlu hgga sy blh preggy.. sy hrp sis blh dpt peluang mcm sy dpt ni.. jika sy blh..in shaa Allah sis juge blh... Sis kena byk berdoa juge tw..every bgun tahjud sis doa mg Allah bg sis rzki zuriat..sis kne alwyz happy dan jgn stress.. in shaa Allah.. Allah akan pmudahkan segala urusan sis dan d bri sis rzki tuk dpt zuriat.. hurm lain2 option..sis try mkn madu turkey.. ada yg kata madu tu juge bgus tuk d amalkn jika nk try peknen.. mg Allah pmudahkn segala urusan sis..aamiin..mg Allah makbulkn semua doa sis..Allahuma aamiin..jg dri bebaik ea.. dan jgn pts asa 😉✌

Semoga dipermudahkan urusan. In shaa Allah ada rezeki sis dan hsband nanti

3y ago

aaminnnnn

sy doakan sis dan suami dkurniakn zuriat amin amin amin.

hai