gugur

Saya sudah 2kali gugur..sekarang kali ke 3 mengadung perlukah saya makan ubat kuat rahim?

2 Balas

teruskan makan folic asid... kalau sebaik baiknya pada awal kehamilan.. (trimester 1) jgn bersama suami dulu(bincang laa gan suami elok2) ...n banyakkan makan sayur n buah... buat buku pink awal2 senang nak buat pemantauan.. kalau ada rezeki minum susu ibu mengandung ..jgn naik moto n jgn buat kerja2 berat... awal kehamilan ni sebaik baiknya jgn jalan laju2 n naik turun tangga ..banyak mkn sayur n buah (sye mkn buah jambu batu n buah pear) sye pon sama mcm awk 2 kali gugur.. nie kali ke3.. yg sye ckp tu semua sye buat.. alhamdulillah sekarang tinggal tunggu masa nak bersalin saja 😊 amalkan lah.. tak cuba tak tahu... selamat mencuba

Kne tggu doc yg bg...da prgnant,nmpak janin br mkn ubat tu...bukan suke2 nk mkn sendiri