Pengalaman GUGUR

Assalamualaikum. Nak Tanya Siapa Ada Pengalaman Baru Gugur Sebulan Sempat Period Sekali Then Pregnant Semula?? Ada Tips Tak Utk Pnjagaan Yg Rapi.. Means Kena Terus Makan Obimin Ke Ubat Kuat Rahim Ke?

2 Balas

Last year pregnant awal bulan june then baru seminggu tahu pregnant terus gugur pada bulan july.bleeding seminggu lepas gugur then 3weeks after that period macam biasa. 2minggu lepas period rasa badan macam nak demam tapi takut nak makan ubat.check upt dapat line kabur sangat macam ada tapi tiada so saya beli clear blue digital.digitak kata pregnant 1-2weeks..penjagaan? Saya tak jaga pun.pantang lepas gugur pun tak ada..tidak makan ada juga..tapi saya banyak berdoa la..kalau dapat tahu pregnant terus pergi klinik..kalau burse dorang marah sebab pergi awal cakap je kau takut gugur lagi..sekarang anak saya dah 3bulan.

5y ago

Lepas gugur still kena pantang atleast dua minggu je sbb rahim tgh lemah tambah2 pulak kalau pregnant balik lepas gugur. Doa, doa jugak. Usaha tetap kena ada. Angin gugur ni bukan boleh buat main2 sbb tu doc suruh gap 3bulan baru pregnant pulak. Kalau dh pregnant awal, memg kena jaga betul2 lah sbb risiko gugur balik tu ada. Sy gap 4bulan gugur and pregnant balik pun still rasa takut sampai skrg.

Sya gugur hujung bulan 4, disahkan mengandung hujung bulan 5.. jangan terlalu aktif je sbb x smua org SMA kadang² Klau terlalu aktif boleh gugur balik.. sbb Sya mula thu mengandung balik sya boleh tahan lasak juga Smpai turun darah nasib x ada pape yg serius cuma doktor bagi ubat kuat rahim dan asid folic . Doktor ada ckp rahim kita belum pulih sepernuh nya lagi dah ada yang baru mmg rahim akan jadi lemah sedikit, jadinya kne hati2 lah bayk2 kan berehat Smpai kandungan dah kuat sikit ... Alhamdulillah sekarang sya dh 16w

4y ago

awak, brp week dah? sy pun mcm awak. risau sbb bru je gugur