Baby kurang gerak start 28week

hi saya sudah 28week . dh kena start kira gerakkan baby . tapi baby saya gerak jarang sngat . ada tak mummy yg lain pengalaman mcm ni ? nurse kata bahaya kena rujuk hospital bila check jantung baby semua ok . cuma gerakkan kurang

Baby kurang gerak start 28week
7 Balas

Sama la dgn saya. Masa 25-28w kemain aktif. Dah masuk 30w dia boleh bangun pukul 10-11am, peh mana tak menangis ibunya takut apa apa. Lagi saya skrg tgh control diri dpd ambil caffeine/benda manis. Dia merajuk 🤣

2y ago

betul . kadang saya pkul 10.30pg bru nk rasa dia gerak sikit . aduh kita ni bukan main risau goncang2 perut 🥲🤣🤣