Sangkut gdm

Saya stress sampai semua benda rasa nak marah sebab semalam nurse call kata sangkut gdm psdahal saya bukan jenis makan manis sangat.. minggu depan kena ambik bsp.. sape ada pengalaman boleh share tak cara tak sangkut lagi?

3 Balas

Jgn stress sampai marah2 ya. Yg sangkut gdm ni sbb hormon placenta tu kacau hormon insulin. Kalau kawal time pregnant ni InsyaAllah lepas beranak ok je sbb placenta dah keluar. bukan sbb awak xmakan manis. Nasi putih tu pon penyumbang utama. Kalau dah sangkut time pregnant mmg akan begitulah. Sbb tu kena bsp supaya Dr dpt kawal n monitor. Semoga dipermudahkan urusan.

klu dh sekali sangkut, akn kekal smpai bsalin. U hv to be grateful sbb dpt detect awl, ya myb u tak jenis minum/makan manis but ini semua bgantung pd how ur organ dlmn (pancreas) react pd something yg extra sweet. Jgn stress2, just follow saja apa yg dktr/misi advice ya.

cuba minum wildan, sy mnum wildan alhamdulillah okey