Pergerakkan baby 22 weeks

Saya start rasa movement baby on 19weeks. Tpi bila masuk 22weeks ni kenapa baby saya kurang sgt eh gerak? 😭 normal or saya patut risau eh? Ada tak yg mcm saya?

7 Balas

hi sis🥰🥰Cuba sis bertenang k ❤️..tarik nafas n fokus pd pgerakan bb...normal bb akn aktif lps mommy mkn ...waktu mlm bile mommy baring...rehat...tick pgerakan bb Tau...☺️cume kalau sis masih risau...bole g klinik tuk make sure u n bb ok ye❤️👍

2y ago

smoga dipermudahkan urusan sis ...❤️have fun with ur pregnancy journey 🥰

kalau saya baby 1st xrs sangat gerakkan bby, start 25 week tu baru rasa betul2. tp kalau puan ragu2, puan boleh refer dulu di klinik swasta bt scan. n paling penting apa2 pn puan kena rilex. insha allah bby okkay.

2y ago

Tq mommy doa yg baik2 🥰🥰🤲🏻

28 minggu baru kene kira gerak….x cukup 10….baru lah risau…ni baru 22 minggu….ntah rasa sgt ke x lagi tu……kecik lagi…..sabo2

2y ago

Hehe ok mommy 🥰

Kadang baby gerak sis cuma kita tak perasan. Lagi pon 22w tu masih awal. Gerakan sgt halus.

22wks masih awl pun nk ada gerakan selalu. 28wks nnt boleh start risau kalau xde gerakan

jgn tanya kat media sosial. segera ke hospital.

2y ago

Hehe alhamdulillah dh rasa dia tendang balik sbb merajukk tk dpt makanan craving. Doa yg baik2 🥰🥰

kalau nak kepastian pergi check.