Skip ubat

Saya slalu terskip ubat..biasa la ubat kna makan time perut kosong.kdg2 mlm tu tlupa mkn ubat.terus tido .ada effect ke kpd baby kalu kerap terskip mkn ubat..Mkn iberet..kandungan dah 36weeks..

2 Balas

HB awak ok x? Kalau awak mkn seimbang, cukup mikronutrient, tak perlu pun ambik supplement/iberet. Klu HB x cun, sila konsisten lagi2 dihujung kehamilan. Risiko tinggi jika HB low

5y ago

Aah..hb low..10.4 je..hrp x effect ke baby la.nk konsisten la skrg

Kalau hb low n jenis mkn sembarangan, better jgn skip.. pd pemerhatian sy, mkn iberet sblm tdo lebih effective n hb naik lbih cepat..