Tak larat pergi kk

Saya skrg mmg hari- hari bed rest je. Tak keluar mana sejak third trimester ni sbb terlampau kerap muntah, alahan dtg balik, sakit kaki sgt smpi mlm2 menangis tahan sakit. Masalah saya skrg nk pergi kk pun mmg tak larat sgt sejak 3rd trim ni. Keluar mana2 pun mmg takda. Now first time postpone appointment sbb tak larat. Suami busy kerja, nurse pun da bising. Sy first time mom, boleh suggest tak apa perlu sy buat atau alternatif apa2. Sekadar meluah dan bertanya sbb sy mmg anxious sgt buat masa skrg.

2 Balas

Kalau sis tak larat pergi sendiri minta suami hantarkan , andai suami sibuk minta jiran terdekat atau rakan atau grab mahupun parents , family suami . 3rd trimester ni wajib pergi . Nurse nak check heartbeat baby , ukuran perut ibu betul weeks ka tak . Trimester ni la yg kdg ibu kena risau , sebab baby kurang gerak dalam perut . Dia dah membesar . Gerakan baby cukup 10 atau tak nurse nak pantau . Kalau boleh paksa sikit jaa & positive mindset dekat diri , for sis & baby .

Sakit kaki sbb cramp ke sis? Kk checkup wajib pergi lg dah third trimester..