Batuk dan selesema semasa kandungan 20week

Saya skrg 20w, start batuk dan selesema. Ada tips tak nak kurangkan batuk. Sebab kadang bila lepaskan batuk perut rasa macam menekan . Bahaya tak untuk kandungan? Saya dh pergi klinik, tapi takut2 nak makan ubat batuk klinik, minum ubat batuk tu pun sikit je saya kurangkan daripada dos yg ditetapkan. Buat masa ni saya cuma amalkan air suam panas dengan limau je bagi reda gatal tekak nak batuk tu.

1 Balas

Boleh makan ubat batuk prospan, minum air nanas pun ok. Jgn risau boleh je makan nanas cuma jgnla sebijik dua