Batuk & Selsema

Hai mommies semua...skrg ni tengah batuk and selsema. Batuk yg jenis gatal tekak. Sampai sakit2 perut sebab batuk and x cukup tido. Sy perlu ke klinik ke atau ada petua yg boleh kurangkan batuk. Takut nak makan ubat sebarangan...mohon bantuan dari mommies semua. Terima Kasih... #1stbaby #1stpregnancy #9week1day #ttc3year5month

10 Balas

Sy pn time preg asik kna selsema n batuk je.. doc ckp batuk tu mmg mesti cepat hilangkan sebap blh ganggu baby dlm prut..mums pg klinik msti ade kna bagi tu ubat.. klu selsema mcm sy dlu kna bagi spry utk hidung klu sumbat, ubt pn doc bgi jga.. tapi y spry tu klinik swasta je y ade..😀

Sya ikot petua mak mentua je time pregnant 7 weeks batuk teruk mak suh minum air limau kasturi dgn madu, Alhamdulillah 2hari batuk hilang tanpa minum ubat

Samalah dgn sy ..dah 3 hari batuk dan selsema.smpi dah x tahan rasenye...ari2 minum air suam je.bila mkn nasi mcm nk muntah...

5y ago

Btl 2...

Pi klinik sis nty dr akn bg ubat yg brsesuaian ngn pregnant,sy mkn ubt yg dr bg alhamdulillah ok

5y ago

Ubat linkus ok dr kat klinik swasta tu suggest ubat ni dye bg,ubt hisap kndungan hrba

lepas doktor bagi ni..batuk,selsema,hidung sumbat hilang terus.

5y ago

ok sis..semoga cepat sembuh..

Pegi hosp, bawa buku pink. Doc akan bg ubat yg bersesuaian.

Refer doc sis...time preggy jgn ambik ubt sebarangan...huhu

5y ago

Boleh jer p private klinik...sbb kite x tsu ubt ap yg sesuai utk ibu preggy nie...semoga cpt sembuh sis...

Minum air suam every morning. InshaAllah okay lepas ni

5y ago

Baik sis...nnt sy cuba. Terima kasih sis...

Sy minum air kosong byk2..

5y ago

Yeke...tu yg nak g malam ni. Xtahaan sgt dah batuk jenis mcm ni. Gatal tekak...

Better g klinik

5y ago

Terima kasih sis...mlm ni sy g klinik.